NK veldrijden online live te volgen

KNWU en Algemeen Dagblad slaan de handen ineen

Papendal,  16 december – Op 11 en 12 januari 2020 vindt het Nederlands kampioenschap veldrijden plaats in het Brabantse Rucphen. Dit NK kent een primeur: de wedstrijden van de elite-mannen-en vrouwen worden op zondag 12 januari 2020 live in beeld gebracht door AD.nl.

Live registratie via online kanalen

De live registratie van het NK veldrijden wordt op een vernieuwende wijze in beeld gebracht. In samenwerking met het AD zijn de wedstrijden via verschillende online kanalen te volgen. Het NK is te volgen via AD.nl en haar regionale online platformen. Ook via KNWU.nl en de sociale platformen van beide organisaties zijn de wedstrijden te volgen.

Uitgebreide reportages door ‘In het Wiel’

De mannen van In Het Wiel van het AD brengen nauwgezet in beeld wie de opvolgers worden van Mathieu van der Poel en Lucinda Brand, de kampioenen van dit jaar. Hidde van Warmerdam en Thijs Zonneveld gaan rechtstreeks voor- en nabeschouwen. Ook zijn er interviews met favorieten, medaillewinnaars en andere kopstukken. De samenvatting van het NK veldrijden is zondagavond te zien bij Studio Sport.

“Ik ben blij dat wij samen met TeamNL-partner, Algemeen Dagblad, deze stap zetten om het NK veldrijden online live uit te zenden. Voor alle fans en volgers van het veldrijden, maar ook voor de sporters en teams is het goed nieuws dat voor het eerst sinds jaren de NK live te volgen is. Met het uitzenden via de online kanalen kunnen nog meer mensen genieten van deze mooie sport.”

Thorwald Veneberg, Algemeen Directeur

Programma zondag 12 januari 2020

Het programma van de elite-categorieën op zondag ziet er als volgt uit:

• 10:00 uur Junioren dames

• 11:15 uur Junioren heren

• 12:30 uur Beloften vrouwen

• 13:45 uur Elite heren/beloften heren (live-uitzending)

• 15:15 uur Elite dames (live-uitzending)

Volledig programma met top- en breedtesport

De KNWU en het AD bieden in Rucphen meer dan alleen de traditionele kampioenschappen. In samenwerking met de plaatselijke organisatie van de NK, Stichting Klaar voor de Start en de Jumbo-Visma Academy, is het in het NK-weekend voor iedereen mogelijk om zélf te fietsen op en rond het parkoers. Er is een aparte omloop voor kinderen. Er zijn mountainbikes waarop iedereen kan proberen door de modder te ploegen en over balkjes te springen. De Jumbo-Visma Academy is aanwezig met hometrainers waarop virtueel kan worden gekoerst.

Download PDF
Download PDF
Over KNWU

De afdeling Communicatie voorziet media van informatie en behandelt verzoeken voor interviews, opnames en beeldmateriaal. De afdeling Communicatie is bereikbaar via telefoonnummer +31 6 12 40 80 15 of per e-mail via pers@knwu.nl.

KNWU
De Koninklijke Nederlandsche Wielren Unie (KNWU) is opgericht op 26 januari 1928. De KNWU is de overkoepelende sportbond van en voor de wielersport in Nederland. Wij zijn er voor iedereen met een wielerdroom. De KNWU is er niet alleen voor de top- en wedstrijdsport. Wij zijn er voor alle fietsers die beter willen (leren) fietsen. Onder auspiciën van de KNWU worden er jaarlijks honderden wielerwedstrijden en diverse evenementen voor prestatieve fietsers georganiseerd.