NK Tijdrijden deze zomer in Emmen

Papendal, 7 januari - De gemeente Emmen is komende zomer, woensdag 17 juni, opnieuw het toneel voor het NK Tijdrijden. Samen met Jansen Event Sport Management en de KNWU organiseert de gemeente het sportevenement in 2020. Het kampioenschap start in Wildlands Adventure Zoo Emmen. In het centrum van Emmen zijn allerlei randactiviteiten te beleven. De komende periode wordt het programma uitgewerkt en de rest van het parcours bekendgemaakt.

“Professionele topsport laten zien in je gemeente is goed voor de regionale economie. Maar het is ook goed voor amateursport. Mensen die mensen zien sporten en daarvan genieten zijn eerder geneigd om ook te gaan sporten. Dat stimuleren we graag en daarom zijn we blij dat we opnieuw een mooi topsportevenement in de gemeente Emmen kunnen organiseren.”

Wethouder Sport, gemeente Emmen, René van der Weide

"Wij zijn heel blij dat de gemeente Emmen weer gastheer is van het NK Tijdrijden. Ik ben ervan overtuigd dat het weer mooie tijdritten worden door de gemeente Emmen."Met het bekend maken van dit NK Tijdrijden heeft de provincie Drenthe zowel de wegwedstrijden als het tijdrijden in haar provincie. Het is natuurlijk niet voor niets dat de provincie Drenthe UCI Bike Region is geworden."

Algemeen Directeur, Thorwald Veneberg

Gemeente Emmen en wielrennen

Het mag duidelijk zijn dat de gemeente Emmen en de wielersport een nauwe relatie hebben. Door de mooie groene omgeving, afgewisseld met wat meer stedelijk gebied, is de gemeente uiterst geschikt voor wielerrondes. Zo is Emmen voor de derde keer in acht jaar gastgemeente voor het NK Tijdrijden, vond in 2019 het WK Paracycling plaats, was Emmen in 2015 gastgemeente voor de NK Wielerweken, rijden profs en amateurs jaarlijks de Gouden Pijl in Emmen en starten, passeren of eindigen diverse wielerrondes (in) de gemeente.

Download PDF
Download PDF
Over KNWU

De afdeling Communicatie voorziet media van informatie en behandelt verzoeken voor interviews, opnames en beeldmateriaal. De afdeling Communicatie is bereikbaar via telefoonnummer +31 6 12 40 80 15 of per e-mail via pers@knwu.nl.

KNWU
De Koninklijke Nederlandsche Wielren Unie (KNWU) is opgericht op 26 januari 1928. De KNWU is de overkoepelende sportbond van en voor de wielersport in Nederland. Wij zijn er voor iedereen met een wielerdroom. De KNWU is er niet alleen voor de top- en wedstrijdsport. Wij zijn er voor alle fietsers die beter willen (leren) fietsen. Onder auspiciën van de KNWU worden er jaarlijks honderden wielerwedstrijden en diverse evenementen voor prestatieve fietsers georganiseerd.