Nationale selectie wereldbeker Nommay bekend

Papendal, 13 januari - Bondscoach Gerben de Knegt heeft vandaag de selectie veldrijden bekendgemaakt voor de wereldbeker in Nommay, Frankrijk. Deze vindt plaats op zondag 19 januari.

WK start Ceylin del Carmen Alvarado

Vooruitkijkend naar het WK veldrijden in Dübendorf, Zwitserland is in goed overleg met Ceylin del Carmen Alvarado en haar ploeg, Alpecin-Fenix de keuze gemaakt om te starten bij de elite-vrouwen in plaats van de beloften.

Na mijn prestaties van de afgelopen weken hebben we alles nog eens opnieuw geanalyseerd. Ik denk dat ik als belofte nu een unieke kans krijg om bij de elites mee te dingen voor de regenboogtrui. Die kans wil ik ook met beide handen grijpen. Het idee dat ik de regenboogtrui een jaar mag dragen mocht ik winnen, speelt ook mee. Dat is bij een eventuele beloftetitel ook anders.”

Ceylin del Carmen Alvarado

"Ceylin rijdt de laatste periode exceptioneel goed en bevestigde ook gister op het NK veldrijden dat ze er klaar voor is om bij de elite-vrouwen te starten om voor de wereldtitel te strijden. Mathieu en Lucinda rijden deze wereldbeker niet, omdat zij op trainingsstage gaan. Marianne heeft haar seizoen beëindigd in verband met een liesoperatie.""

Bondscoach Gerben de Knegt

Selectie Elite-mannen

1. Lars van der Haar

2. Corné van Kessel

3. Joris Nieuwenhuis

4. David van der Poel

5. Stan Godrie

6. Sieben Wouters

7. Maik van der Heijden

8. Gosse van der Meer

Selectie Elite-vrouwen

1. Ceylin del Carmen Alvarado

2. Annemarie Worst

3. Inge van der Heijden

4. Manon Bakker

5. Maud Kaptheijns

6. Geerte Hoeke

7. Aniek van Alphen

8. Senne Knaven vervangt Sofie van Rooijen vanwege ziekte

9. Ilse Pluimers

Selectie U23-mannen

1. Ryan Kamp

2. Pim Ronhaar

3. Kyle Agterberg

4. Mees Hendrikx

5. Bart Artz

6. Luke Verburg

Selectie Junior-mannen

1. Hugo Kars

2. Tibor del Grosso

3. Danny van Lierop

4. Lucas Janssen

5. Twan van der Drift

6. Bailey Groenendaal

Download PDF
Download PDF
Over KNWU

De afdeling Communicatie voorziet media van informatie en behandelt verzoeken voor interviews, opnames en beeldmateriaal. De afdeling Communicatie is bereikbaar via telefoonnummer +31 6 12 40 80 15 of per e-mail via pers@knwu.nl.

KNWU
De Koninklijke Nederlandsche Wielren Unie (KNWU) is opgericht op 26 januari 1928. De KNWU is de overkoepelende sportbond van en voor de wielersport in Nederland. Wij zijn er voor iedereen met een wielerdroom. De KNWU is er niet alleen voor de top- en wedstrijdsport. Wij zijn er voor alle fietsers die beter willen (leren) fietsen. Onder auspiciën van de KNWU worden er jaarlijks honderden wielerwedstrijden en diverse evenementen voor prestatieve fietsers georganiseerd.