KNWU start partnership met hotelketen Van der Valk

Papendal, 14 januari - De Zesdaagse in Rotterdam vormde vorige week niet alleen het toneel voor het baanwielrennen, maar was tevens de aftrap van een nieuwe samenwerking in de sport. De KNWU en hotelketen Van der Valk tekenden er ook een samenwerkingsovereenkomst.

KNWU directeur Margo de Vries en Van der Valk Business directeur Freek van der Valk verzorgden gezamenlijk het startschot van de koppelkoers die door Jan Willem van Schip en Moreno de Pauw gewonnen werd. Een startschot dat symbolisch ook het startschot van deze nieuwe samenwerking inluidde.

‘’Van mooie aanbiedingen voor onze leden tot hotelovernachtingen van hoge kwaliteit voor onze topsporters. Wij zijn enorm enthousiast een samenwerking aan te gaan met dit sterke Nederlandse merk. We kijken ernaar uit om met Van der Valk Business samen op te trekken in de wielersport en in de hotelbranche’’.

Margo de Vries, directeur facilitair & commercie

Primeur voor beide organisaties

Deze samenwerking is een primeur voor beide. Voor de KNWU een eerste sponsor binnen deze branche en voor Van der Valk Business is het voor het eerst dat er vanuit de overkoepelende organisatie een sponsorovereenkomst wordt gesloten. Van der Valk is vaker in de sport te zien geweest, maar tot op heden was dit altijd per vestiging.

’Wij zijn heel enthousiast over deze samenwerking. Veel van onze hotels hebben van oudsher al raakvlakken met de wielersport. Dat we dat nu kunnen vertalen naar een landelijke overeenkomst met de KNWU maakt ons trots. Door onze samenwerking op centraal niveau te regelen, kunnen wij de KNWU nog veel beter van dienst zijn. Eén aanspreekpunt voor alle aangesloten hotels, korte lijnen en duidelijke afspraken. Dat sluit perfect aan op de rol die Van der Valk Business heeft voor de zakelijke markt.“

Freek van der Valk, Business directeur
Download PDF
Download PDF
Over KNWU

De afdeling Communicatie voorziet media van informatie en behandelt verzoeken voor interviews, opnames en beeldmateriaal. De afdeling Communicatie is bereikbaar via telefoonnummer +31 6 12 40 80 15 of per e-mail via pers@knwu.nl.

KNWU
De Koninklijke Nederlandsche Wielren Unie (KNWU) is opgericht op 26 januari 1928. De KNWU is de overkoepelende sportbond van en voor de wielersport in Nederland. Wij zijn er voor iedereen met een wielerdroom. De KNWU is er niet alleen voor de top- en wedstrijdsport. Wij zijn er voor alle fietsers die beter willen (leren) fietsen. Onder auspiciën van de KNWU worden er jaarlijks honderden wielerwedstrijden en diverse evenementen voor prestatieve fietsers georganiseerd.