Fiets Magazine partner van Fondo, de trainingsapp van de KNWU

Papendal, 16 januari - Fiets Magazine, onderdeel van uitgeverij New Skool Media, heeft zich voor twee jaar verbonden als mediapartner van Fondo, de trainingsapp van de KNWU. Beide partijen bundelen met dit partnership expertise, activiteiten en bereik. Met het partnership zet de KNWU de volgende stap in haar doelstelling om de ruim 400.000 ongebonden ‘prestatieve fietsers’ die Nederland telt, te bereiken.

"Deze groep stelt jaarlijks uiteenlopende doelen, zoals het rijden van een lange tocht, deelname aan een Gran Fondo of het beklimmen van die ene mythische berg. Over het algemeen zijn ze niet aangesloten bij een wielervereniging, maar wél gemotiveerd om beter te worden en daarbij dus vooral op zichzelf aangewezen. Met Fondo willen we van toegevoegde waarde zijn voor deze groep en ze op nieuwe manieren aan ons binden. Door samen te werken met Fiets Magazine bereiken we in één klap de doelgroep. Bovendien kunnen we veel leren en profiteren van elkaars expertise en activiteiten."

Margo de Vries, directeur Commercie en Facilitair bij de KNWU

Fiets Magazine: het grootste tijdschrift voor sportieve fietsers

Fiets Magazine is het grootste tijdschrift voor sportieve fietsers in Nederland en België en kent een loyaal abonneebestand dat ook online actief is.

"Deze community wil altijd beter worden. Het partnership met Fondo ligt daarom voor de hand, omdat wij zo iets extra’s kunnen bieden"

Leon Bouwman, uitgever Fiets bij New Skool Media.

Van bèta naar business model

De KNWU lanceerde de bètaversie van Fondo in het najaar van 2019 met als doel de behoefte voor persoonlijke trainingsbegeleiding bij een kleine groep te testen. In vijf maanden tijd volgden ruim 5.000 fietsers een trainingsprogramma en werd de app meer dan 10.000 keer gedownload. De bond zet daarom hoog in voor het nieuwe seizoen. In maart wordt een verbeterde versie van Fondo uitgebracht op basis van de feedback van de gebruikers. De KNWU mikt dit jaar op 15.000 actieve Fondo-gebruikers. Daarmee wordt Fondo een belangrijk instrument in het aanboren van nieuwe inkomstenstromen.

“We mikken op een hybride verdienmodel: naast partnerships gaan we met Fondo Premium ook een betaalde abonnementsvorm introduceren binnen de app. Daarmee wordt het voor fietsers nóg leuker om te trainen. Vanzelfsprekend willen we Fondo Pro ook onderdeel maken van ons eigen KNWU-lidmaatschap en dat van anderen partijen zoals Fiets Magazine.”

Jules Holleboom
Download PDF
Download PDF
Over KNWU

De afdeling Communicatie voorziet media van informatie en behandelt verzoeken voor interviews, opnames en beeldmateriaal. De afdeling Communicatie is bereikbaar via telefoonnummer +31 6 12 40 80 15 of per e-mail via pers@knwu.nl.

KNWU
De Koninklijke Nederlandsche Wielren Unie (KNWU) is opgericht op 26 januari 1928. De KNWU is de overkoepelende sportbond van en voor de wielersport in Nederland. Wij zijn er voor iedereen met een wielerdroom. De KNWU is er niet alleen voor de top- en wedstrijdsport. Wij zijn er voor alle fietsers die beter willen (leren) fietsen. Onder auspiciën van de KNWU worden er jaarlijks honderden wielerwedstrijden en diverse evenementen voor prestatieve fietsers georganiseerd.