Nationale baanselectie bekend voor wereldbeker Milton

Papendal, 20 januari - Bondscoach Hugo Haak (sprint) en bondscoach Adriaan Helmantel (duur) hebben de baanselectie bekend gemaakt voor de laatste Wereldbeker baanwielrennen van het seizoen. Deze vindt plaats van 24 tot en met 26 januari in Milton, (Canada).

"We reizen met een kleine groep af naar de laatste Wereldbeker in Milton, Canada. De mannen hebben na de nationale kampioenschappen en de succesvol verlopen Zesdaagse van Rotterdam een duurkamp achter de rug. We reizen af naar Canada om goed te presteren, maar het is vooral de opmaat richting de wereldkampioenschappen eind februari in Berlijn. Op beide onderdelen willen we in Milton meestrijden voor het podium. Laurine gaat als enige sprintster mee en zal op jacht gaan naar mooie resultaten en belangrijke punten die nodig zijn voor de wereldkampioenschappen."

Bondscoach Adriaan Helmantel

Omnium:

Jan-Willem van Schip

Madison:

Jan-Willem van Schip en Yoeri Havik

Sprint:

Laurine van Riesen

Keirin: Laurine van Riessen

Download PDF
Download PDF
Over KNWU

De afdeling Communicatie voorziet media van informatie en behandelt verzoeken voor interviews, opnames en beeldmateriaal. De afdeling Communicatie is bereikbaar via telefoonnummer +31 6 12 40 80 15 of per e-mail via pers@knwu.nl.

KNWU
De Koninklijke Nederlandsche Wielren Unie (KNWU) is opgericht op 26 januari 1928. De KNWU is de overkoepelende sportbond van en voor de wielersport in Nederland. Wij zijn er voor iedereen met een wielerdroom. De KNWU is er niet alleen voor de top- en wedstrijdsport. Wij zijn er voor alle fietsers die beter willen (leren) fietsen. Onder auspiciën van de KNWU worden er jaarlijks honderden wielerwedstrijden en diverse evenementen voor prestatieve fietsers georganiseerd.