WK-selectie Dübendorf bekend

Papendal, 26 januari - Bondscoach Gerben de Knegt heeft vandaag de WK-selectie bekendgemaakt voor de Wereldkampioenschappen veldrijden in Dübendorf, Zwitserland. Deze vinden plaats op zaterdag 1 en zondag 2 februari.

“Mathieu bevestigt vandaag in de Wereldbeker van Hoogerheide zijn status en het is geen verrassing dat hij zijn wereldtitel graag verlengt. Bij de vrouwen hebben we vier kandidaten voor de wereldtitel en dat zal een spannende strijd worden. Bij de U23-mannen bevestigt Ryan Kamp vandaag wederom zijn goede vorm met zijn tweede winst in een Wereldbeker en is hiermee ook een kandidaat voor het podium. Ook uittredend wereldkampioene bij de U23-vrouwen, Inge van der Heijden ligt op koers voor prolongatie van haar wereldtitel. Junior-vrouwen Shirin van Anrooij en Puck Pieterse zijn ook favoriet voor de titel. Bij de junior-mannen kan Tibor del Grosso met een hele goede dag meedoen voor het podium. Kortom, we doen in elke categorie mee voor het podium.”

Bondscoach Gerben de Knegt

Selectie Elite-mannen

1. Mathieu van der Poel

2. Lars van der Haar

3. Corné van Kessel

4. Joris Nieuwenhuis

5. David van der Poel

6. Sieben Wouters

7. Stan Godrie

Selectie Elite-vrouwen

1. Ceylin del Carmen Alvarado

2. Annemarie Worst

3. Lucinda Brand

4. Yara Kastelijn

5. Geerte Hoeke

Selectie U23-mannen

1. Ryan Kamp

2. Pim Ronhaar

3. Tim van Dijke

4. Mees Hendrikx

5. Kyle Agterberg

Selectie U23-vrouwen

1. Inge van der Heijden

2. Manon Bakker

3. Aniek van Alphen

Selectie Junior-mannen

1. Hugo Kars

2. Tibor del Grosso

3. Danny van Lierop

4. Lucas Janssen

5. Bailey Groenendaal

Selectie junior-vrouwen

1. Shirin van Anrooij

2. Puck Pieterse

3. Fem van Empel

4. Ilse Pluimers

5. Isa Nomden

6. Senne Knaven

Download PDF
Download PDF
Over KNWU

De afdeling Communicatie voorziet media van informatie en behandelt verzoeken voor interviews, opnames en beeldmateriaal. De afdeling Communicatie is bereikbaar via telefoonnummer +31 6 12 40 80 15 of per e-mail via pers@knwu.nl.

KNWU
De Koninklijke Nederlandsche Wielren Unie (KNWU) is opgericht op 26 januari 1928. De KNWU is de overkoepelende sportbond van en voor de wielersport in Nederland. Wij zijn er voor iedereen met een wielerdroom. De KNWU is er niet alleen voor de top- en wedstrijdsport. Wij zijn er voor alle fietsers die beter willen (leren) fietsen. Onder auspiciën van de KNWU worden er jaarlijks honderden wielerwedstrijden en diverse evenementen voor prestatieve fietsers georganiseerd.