Programma Nederlandse Loterij NK wielrennen bekend

VAM-berg en Westerbork spil in driedaags wielerfeest

Papendal, 5 februari- Samen met organisator Courage Events is het programma voor het Nederlandse Loterij NK wielrennen vastgesteld. Alle acht deelnemende categorieën rijden het kampioenschap van vrijdag 19 tot en met zondag 21 juni op een parcours van 14,7 kilometer. De elite-mannen en elite-vrouwen starten vanuit Westerbork en finishen op de VAM-berg. De elite-zonder-contract, beloften, junioren (m/v) en nieuwelingen (m/v) starten en finishen op dit hoogste punt van Drenthe.

Profs starten in Westerbork

Westerbork krijgt een belangrijke positie in het programma van het Nederlandse Loterij NK wielrennen 2020 in de provincie Drenthe. Alle profs starten vanuit het centrum van deze plaats. De vrouwen doen dat op zaterdag en de mannen op zondag. Tezamen met de ploegpresentaties op dezelfde locatie is er alle gelegenheid voor de ondernemers in Westerbork om twee dagen lang een sfeervol wielerfeest te maken rond het lossen van de startschoten. De straten vullen zich met de teambussen en de renners van enkele van de belangrijkste wielerploegen van de wereld.

Selectieve finaleronde

De elite-mannen vormen op zondag het sluitstuk van het Nederlandse Loterij NK wielrennen. Zij rijden die dag 223 kilometer. Op zaterdag rijden de elite-vrouwen 146 kilometer. Om bij de vrouwen en de mannen voor een zo selectief mogelijk kampioenschap te zorgen, rijden zij de finale van 35 kilometer op een finaleronde van 7,3 kilometer. Dat betekent dat de vrouwen na 110 en de mannen na 185 km elke tien minuten twee keer de VAM omhoog moeten. Dankzij die kortere ronde wordt de hersteltijd gehalveerd. Dit in combinatie met de al afgelegde kilometers en de eerdere beklimmingen biedt dit de mogelijkheid voor de sterksten in koers om het verschil te maken. Voor het publiek is de VAM-berg de locatie bij uitstek om het evenement te volgen. In totaal rijden de vrouwen twintig en de mannen 34 keer de berg omhoog.

Programma en parcours

De elite-vrouwen delen in het programma de zaterdag met de junior-vrouwen en de nieuwelingen (m/v). Op vrijdag is de elite-zonder-contract de eerste categorie die hun kampioenschap mag afwerken in Drenthe. Op die dag komen ook de beloften en de junioren in actie. Op www.nkwielrennen.com zijn alle routekaarten van de kampioenschappen te bekijken en is er meer informatie te vinden over de Nederlandse Loterij NK wielrennen.

Download PDF
Download PDF
Over KNWU

De afdeling Communicatie voorziet media van informatie en behandelt verzoeken voor interviews, opnames en beeldmateriaal. De afdeling Communicatie is bereikbaar via telefoonnummer +31 6 12 40 80 15 of per e-mail via pers@knwu.nl.

KNWU
De Koninklijke Nederlandsche Wielren Unie (KNWU) is opgericht op 26 januari 1928. De KNWU is de overkoepelende sportbond van en voor de wielersport in Nederland. Wij zijn er voor iedereen met een wielerdroom. De KNWU is er niet alleen voor de top- en wedstrijdsport. Wij zijn er voor alle fietsers die beter willen (leren) fietsen. Onder auspiciën van de KNWU worden er jaarlijks honderden wielerwedstrijden en diverse evenementen voor prestatieve fietsers georganiseerd.