Selectie WK baanwielrennen bekend

Papendal, 14 februari - Bondscoach Hugo Haak (sprint) en bondscoach Adriaan Helmantel (duur) hebben de selecties bekend gemaakt voor de Wereldkampioenschappen baanwielrennen. Deze vinden plaats van woensdag 26 februari tot en met zondag 1 maart in Berlijn, Duitsland.

Duuronderdelen

“Momenteel zijn we met de duurgroep op trainingskamp in Alkmaar, waar we de laatste fase van de voorbereiding op het WK afwerken. De groep staat er goed voor en we reizen met veel vertrouwen en motivatie af naar Berlijn. Het niveau zal in dit Olympisch jaar hoog zijn in de breedte en we geloven erin dat we volop mee kunnen strijden voor het podium op de verschillende onderdelen. Bij de mannen zal Jan-Willem van Schip zijn titel op de puntenkoers niet verdedigen en zal zich vol richten op het omnium en de madison. Nederlands kampioen Roy Eefting zal nu de puntenkoers rijden. Op de madison kijken we, na een jaar afwezigheid, uit naar hoe we ons kunnen meten met de wereldtop. Na een 2e plek op het EK en winst tijdens de laatste wereldbeker in Milton gaan we nu ook vol voor een topresultaat en daarmee ook om kwalificatie voor de Spelen veilig te stellen. Bij de vrouwen is plaatsing voor de Spelen al zeker en kunnen we in dat opzicht vrij koersen. Amy en Kirsten vormen samen een zeer sterk duo op de madison en willen dat uiteraard ook op het WK weer laten zien. Kirsten zal daarnaast de individuele onderdelen rijden waar ze ook al lang tot de absolute top behoort.”

Bondscoach Adriaan Helmantel

Scratch

Mannen: Roy Eefting

Vrouwen:Kirsten Wild

Puntenkoers

Mannen: Roy Eefting

Vrouwen: Kirsten Wild

Omnium

Mannen: Jan-Willem van Schip

Vrouwen: Kirsten Wild

Madison

Mannen: Yoeri Havik en Jan-Willem van Schip

Vrouwen: Amy Pieters en Kirsten Wild

Sprintonderdelen

"We reizen af naar het WK in volle sterkte op alle onderdelen, bij zowel de mannen als de vrouwen. Het WK zal voor ons een laatste graadmeter zijn hoe we ervoor staan richting Tokyo."

Bondscoach Hugo Haak

Teamsprint

Mannen: Roy van den Berg, Harrie Lavreysen, Jeffrey Hoogland, Matthijs Büchli

Vrouwen: Kyra Lamberink, Steffie van der Peet

Sprint

*Mannen: Harrie Lavreysen, Jeffrey Hoogland, Matthijs Büchli, Sam Ligtlee

Vrouwen: Shanne Braspennincx, Laurine van Riessen

Keirin

*Mannen: Harrie Lavreysen, Matthijs Büchli, Jeffrey Hoogland, Theo Bos

Vrouwen: Shanne Braspennincx, Laurine van Riessen

1 km mannen: Theo Bos, Sam Ligtlee

500 meter vrouwen: Kyra Lamberink, Steffie van der Peet

*Bij de sprint en keirin starten 4 renners doordat Nederland regerend Europees en Wereldkampioen is.

Download PDF
Download PDF
Over KNWU

De afdeling Communicatie voorziet media van informatie en behandelt verzoeken voor interviews, opnames en beeldmateriaal. De afdeling Communicatie is bereikbaar via telefoonnummer +31 6 12 40 80 15 of per e-mail via pers@knwu.nl.

KNWU
De Koninklijke Nederlandsche Wielren Unie (KNWU) is opgericht op 26 januari 1928. De KNWU is de overkoepelende sportbond van en voor de wielersport in Nederland. Wij zijn er voor iedereen met een wielerdroom. De KNWU is er niet alleen voor de top- en wedstrijdsport. Wij zijn er voor alle fietsers die beter willen (leren) fietsen. Onder auspiciën van de KNWU worden er jaarlijks honderden wielerwedstrijden en diverse evenementen voor prestatieve fietsers georganiseerd.