Organisatie Nederlandse Loterij NK Wielrennen bekijkt alternatieven

Papendal, 1 april 2020 - De KNWU heeft - in samenspraak met organisator Courage Events –een alternatieve datum voor het Nederlandse Loterij NK Wielrennen op de weg, nu voorzien op 19, 20 en 21 juni voorbereid. De nationale titelstrijd zou ook in zijn geheel op 7 tot en met 10 augustus verreden worden. De kampioenschappen voor nieuwelingen, nieuweling-meisjes, junioren, junior-vrouwen, beloften en elite-zonder contract worden vooruit lopend op die beslissing al verplaatst naar 8 en 9 augustus.

Voorlopig wordt voor de elite-vrouwen en -mannen de data 20 en 21 juni aangehouden, overeenkomstig de UCI-richtlijnen van dit moment en de reservering van deze plek op de huidige internationale kalender. De nationale titelstrijd voor nieuwelingen-meisjes, nieuwelingen-jongens, junior-vrouwen, junior-mannen, elite zonder contract en beloften wordt in de nieuwe opzet op zaterdag 8 en zondag 9 augustus verreden. Met deze nieuwe data zouden deze jongerencategorieën – als er vanaf juni of juli weer wedstrijden verreden kunnen worden - nog meerdere weekenden met wedstrijden kunnen rijden waardoor het Nederlands Kampioenschap voor hen geen begin van het seizoen is en er selectie kan plaats vinden voor deelname.

Met deze plannen anticiperen de organiserende partijen op het coronavirus en de impact daarvan op de wielersport. En benadrukt men dat momenteel van het verrijden van wielerwedstrijden geen sprake is. Zowel de KNWU als Courage Events beklemtonen dat op dit moment alle aandacht ligt bij bestrijding van het virus en het oplossen van de negatieve gevolgen voor met name gezondheid en de verdere impact op het dagelijks leven van de Nederlanders. Mocht het vanuit landelijk beleid mogelijk zijn deze zomer de sportieve activiteiten te hervatten, dan is naast de huidige datum ook voor het complete Nederlandse Loterij NK Wielrennen het genoemde weekeinde van 7 tot en met 10 augustus in beeld.

 “Wij willen kunnen anticiperen op en meebewegen met de ontwikkelingen die komen gaan. In het geval dat het kampioenschap in juni niet plaats kan vinden, dan hebben we een alternatief."

Organisator Thijs Rondhuis van Courage Events

“Binnen de mogelijkheden die we hebben en met begrip voor de genomen maatregelen houden we verschillende opties open en proberen we daarnaast zo duidelijk mogelijk te zijn. Daarmee willen we alle betrokkenen laten weten dit vraagstuk te bestuderen in een nog altijd onzekere toekomst.”

Algemeen directeur Thorwald Veneberg van de KNWU
  • Medium square roy 3

    Roy Schriemer

    Persvoorlichter

    pers@knwu.nl
    +31 6 12 40 80 15

Download PDF
Download PDF
Over KNWU

De afdeling Communicatie voorziet media van informatie en behandelt verzoeken voor interviews, opnames en beeldmateriaal. De afdeling Communicatie is bereikbaar via telefoonnummer +31 6 12 40 80 15 of per e-mail via pers@knwu.nl.

KNWU
De Koninklijke Nederlandsche Wielren Unie (KNWU) is opgericht op 26 januari 1928. De KNWU is de overkoepelende sportbond van en voor de wielersport in Nederland. Wij zijn er voor iedereen met een wielerdroom. De KNWU is er niet alleen voor de top- en wedstrijdsport. Wij zijn er voor alle fietsers die beter willen (leren) fietsen. Onder auspiciën van de KNWU worden er jaarlijks honderden wielerwedstrijden en diverse evenementen voor prestatieve fietsers georganiseerd.