Drenthe gastheer van Nederlandse Loterij NK wielrennen 2021

Assen/Papendal, 24 april 2020 - De KNWU en organisator Courage Events hebben in overleg met de provincie Drenthe besloten voorlopig geen nieuwe datum te plannen voor het Nederlandse Loterij Nederlandse kampioenschap wielrennen op de weg. Dit naar aanleiding van de mededeling van de rijksoverheid dat er tot 1 september geen evenementen zijn toegestaan. Daarmee zijn de beoogde data in juni of augustus niet langer mogelijk. Om zeker te zijn dat Drenthe wel een NK op de weg toegewezen krijgt, is besloten het evenement in 2021 alvast aan deze provincie toe te wijzen.

De KNWU en de organisatie van het Nederlandse Loterij Nederlandse Kampioenschap op de weg hebben besloten pas een nieuwe datum te plannen op het moment dat sporten in het algemeen en wielrennen in wedstrijdverband in het bijzonder weer zijn toegestaan.  

“Een NK is pas aan de orde wanneer de gezondheidssituatie in Nederland onder controle is en wanneer de maatschappij weer meer kan functioneren. Mocht de situatie in Nederland zich dusdanig positief ontwikkelen én blijken dat de daarvoor benodigde ruimte op de kalender beschikbaar is, dan wordt er tegen die tijd een afweging gemaakt of een NK mogelijk en wenselijk is om nog dit jaar te organiseren. Het is mooi dat organisator Courage Events, de Provincie Drenthe en de andere partners de bereidheid en de flexibiliteit hebben om ook deze editie te faciliteren.”

Algemeen directeur Thorwald Veneberg van de KNWU

"Een Nederlands Kampioenschap moet een feest voor wielerminnend Nederland zijn en dat is op dit moment niet mogelijk. Er is daarom besloten om het geplande Nederlands kampioenschap wielrennen voor alle voor dit jaar beoogde categorieën op de VAM-berg in de Provincie Drenthe door te schuiven naar 2021. Drenthe is dus volgend jaar gastheer van het  Nederlands Kampioenschap voor profs mannen, vrouwen, beloften-mannen, elite-zonder-contract, junioren, junior-vrouwen, nieuwelingen en nieuweling-meisjes. De voorbereiding waren al vergevorderd, de draaiboeken liggen grotendeels klaar, hier is door veel mensen al veel energie in gestoken. Deze energie nemen we graag mee naar volgend jaar. Daarnaast houden wij samen met organisator Courage Events en de KNWU de optie open om alsnog in 2020 een NK te organiseren voor nieuwelingen/junioren (m/v), beloften en elite-zonder-contract als de situatie zich positief ontwikkelt. Voor de vrouwen en beroepsrenners gebeurt dit alleen als er een geschikte plek op de kalender voor handen is en het wenselijk is.”

Gedeputeerde Henk Brink van de Provincie Drenthe

De KNWU wil met het eventueel los laten van een NK voor profs (mannen en vrouwen) ruimte geven aan de organisatoren van internationale wedstrijden die nog met de UCI in overleg zijn om een geschikte datum in het najaar van 2020 te vinden.

Voor organisator Courage Events leidt het doorschuiven van het Nederlandse Loterij NK wielrennen in Drenthe naar 2021 ook tot verschuivingen op de langere termijn.

“We waren voor 2021 en 2022 in gesprek over beoogde locaties voor deze nationale titelstrijd. Met de hierbij betrokken gemeenten en provincies gaan we de mogelijkheid bekijken ook deze kampioenschappen een jaar door te schuiven.”

Organisator Thijs Rondhuis Courage Events

 

  • Medium square roy 3

    Roy Schriemer

    Persvoorlichter

    pers@knwu.nl
    +31 6 12 40 80 15

Download PDF
Download PDF
Over KNWU

De afdeling Communicatie voorziet media van informatie en behandelt verzoeken voor interviews, opnames en beeldmateriaal. De afdeling Communicatie is bereikbaar via telefoonnummer +31 6 12 40 80 15 of per e-mail via pers@knwu.nl.

KNWU
De Koninklijke Nederlandsche Wielren Unie (KNWU) is opgericht op 26 januari 1928. De KNWU is de overkoepelende sportbond van en voor de wielersport in Nederland. Wij zijn er voor iedereen met een wielerdroom. De KNWU is er niet alleen voor de top- en wedstrijdsport. Wij zijn er voor alle fietsers die beter willen (leren) fietsen. Onder auspiciën van de KNWU worden er jaarlijks honderden wielerwedstrijden en diverse evenementen voor prestatieve fietsers georganiseerd.