NK MTB komt ook in 2020 en 2021 naar Sittard

SITTARD/PAPENDAL, 19 juni 2020 – Het Nederlands Kampioenschap mountainbike komt ook in 2020 en 2021 naar Sittard, waar het Watersley Sports & Talentpark het decor is van de nationale titelstrijd. Een jaar geleden reden onder anderen Milan Vader (elite-mannen), Anne Tauber (elite-vrouwen) en Ceylin del Carmen Alvarado (beloften-vrouwen) op deze locatie al naar het rood-wit-blauw.

Het NK mountainbike XCO was aanvankelijk aan Spaarnwoude gegund, maar deze organisator was genoodzaakt het evenement terug te geven aan de KNWU nadat de coronacrisis het NK op het geplande tijdstip onmogelijk maakte en er ook geen nieuwe datum gevonden werd. Sittard – waarmee al een overeenkomst lag voor 2021 – was bereid de nationale titelstrijd ook dit jaar te faciliteren. Dat gebeurt in het weekeinde van 26 en 27 september, waarbij ook het NK MTB e-bike een plaats in het programma krijgt. De organisatie werkt met de KNWU aan een indeling, die wellicht iets zal verschillen van het programma zoals dat de afgelopen jaren gebruikelijk was.

De KNWU is erkentelijk dat dankzij de bereidwilligheid van deze Limburgse organisator dit jaar toch nog om het rood-wit-blauw gestreden kan worden door de Nederlandse mountainbikers. Binnenkort publiceert de wielrenunie een uitgebreider beoogd programma, waaruit duidelijk wordt dat de sporters zich ook in de aanloop naar het NK nog met elkaar kunnen meten. Uiteraard met de restrictie dat het rijden van deze wedstrijden moet zijn toegestaan door de bevoegde instanties in het licht van de dan geldende maatregelen ter inperking van de verspreiding van het coronavirus.

“We zijn blij om, na het succes van 2019, op de valreep ook dit jaar het Nederlands Kampioenschap te kunnen organiseren, om op deze manier toch een topafsluiting van het mountainbikeseizoen te kunnen bieden aan al die gemotiveerde en talentvolle mountainbikers. Door het NK E-bike eraan toe te voegen, belooft het één groot evenement te worden waar iedereen van kan gaan genieten. We kunnen niet wachten om iedereen weer te zien strijden op het parcours van Watersley Sports & Talentpark om die nationale titel in de wacht te slepen!”

Lokale organisatie Watersley Sports & Talentpark
  • Medium square roy 3

    Roy Schriemer

    Persvoorlichter

    pers@knwu.nl
    +31 6 12 40 80 15

Download PDF
Download PDF
Over KNWU

De afdeling Communicatie voorziet media van informatie en behandelt verzoeken voor interviews, opnames en beeldmateriaal. De afdeling Communicatie is bereikbaar via telefoonnummer +31 6 12 40 80 15 of per e-mail via pers@knwu.nl.

KNWU
De Koninklijke Nederlandsche Wielren Unie (KNWU) is opgericht op 26 januari 1928. De KNWU is de overkoepelende sportbond van en voor de wielersport in Nederland. Wij zijn er voor iedereen met een wielerdroom. De KNWU is er niet alleen voor de top- en wedstrijdsport. Wij zijn er voor alle fietsers die beter willen (leren) fietsen. Onder auspiciën van de KNWU worden er jaarlijks honderden wielerwedstrijden en diverse evenementen voor prestatieve fietsers georganiseerd.