Nederlandse Loterij NK Wielrennen op 21, 22 en 23 augustus

PAPENDAL/WIJSTER, 30 juni 2020 – Het Nederlandse Loterij NK Wielrennen op de weg heeft een nieuwe datum gekregen. Op 21, 22 en 23 augustus staat de nationale titelstrijd op de weg gepland voor respectievelijk de beloften-mannen, de profs-vrouwen en de profs-mannen. Locatie is de VAM-berg nabij het Drentse Wijster, waar op een parcours van 7,3 kilometer kan worden voldaan aan alle per 1 juli geldende regels ten aanzien van het coronavirus.

 

Nadat het Nederlandse Loterij NK Wielrennen niet door kon gaan op de geplande data in juni werd aanvankelijk naar een vervangende datum in september gekeken. Voorwaarde voor de KNWU was dat dit niet tot verdringing van andere evenementen zou leiden. Door de versoepelingen van de maatregelen voor sportevenementen per 1 juli is de mogelijkheid gekomen te organiseren op de nieuwe data, die daarvoor door de internationale wielerbond UCI zijn aangewezen. Na overleg tussen de KNWU, organisator Courage Events, de gemeente Midden-Drenthe en de provincie plus veiligheidsregio Drenthe is besloten dat het evenement vooralsnog op 21, 22 en 23 augustus kan plaats vinden. Uiteraard onder voorwaarde dat de huidige regels in de tussentijd niet aangescherpt worden.

 

Algemeen directeur Thorwald Veneberg van de KNWU is blij dat er weer een datum staat voor het Nederlandse Loterij NK Wielrennen.

“Dit is voor veel renners een evenement om naar uit te kijken. Het was goed uit te leggen geweest als we dit jaar niet konden organiseren gezien de maatschappelijke belangen die enkele maanden voorrang genoten. Maar nu sportevenementen weer zijn toegestaan, kijken we uit naar een voor ons als bond belangrijk wedstrijdmoment. Bij het besluit toch te gaan organiseren is mee gewogen dat dit NK met name voor de continentale teams en de vrouwenploegen een belangrijk moment is om exposure te genereren voor hun sponsors. Zeker nu er enkele maanden geen wedstrijden plaats vonden.  Met medewerking van alle genoemde partijen kunnen en willen we er nu als bond aan bijdragen om toch wat extra glans aan dit seizoen te geven.”

Algemeen directeur KNWU Thorwald Veneberg
  • Medium square roy 3

    Roy Schriemer

    Persvoorlichter

    pers@knwu.nl
    +31 6 12 40 80 15

Download PDF
Download PDF
Over KNWU

De afdeling Communicatie voorziet media van informatie en behandelt verzoeken voor interviews, opnames en beeldmateriaal. De afdeling Communicatie is bereikbaar via telefoonnummer +31 6 12 40 80 15 of per e-mail via pers@knwu.nl.

KNWU
De Koninklijke Nederlandsche Wielren Unie (KNWU) is opgericht op 26 januari 1928. De KNWU is de overkoepelende sportbond van en voor de wielersport in Nederland. Wij zijn er voor iedereen met een wielerdroom. De KNWU is er niet alleen voor de top- en wedstrijdsport. Wij zijn er voor alle fietsers die beter willen (leren) fietsen. Onder auspiciën van de KNWU worden er jaarlijks honderden wielerwedstrijden en diverse evenementen voor prestatieve fietsers georganiseerd.