NK Freestyle BMX 2020 in Skateland Rotterdam

ROTTERDAM, 10 augustus 2020 - Het NK Freestyle BMX vindt op 11, 12 en 13 september plaats in indoor skatepark Skateland Rotterdam. In het weekend wordt bepaald wie zich een jaar lang Nederlands Kampioen BMX Freestyle mag noemen. Er worden twee verschillende kampioenschappen gereden. Op zaterdag 12 september is er strijd op een street parcours voor het eerste officiële, door de KNWU erkende, NK BMX Freestyle Street. Op de zondag wordt de categorie "park" gereden.

De categorie BMX Freestyle park maakt in Tokyo volgend jaar haar Olympische debuut. Het NK BMX Park 2020 staat op de UCI-kalender waardoor de Nederlandse atleten punten verdienen voor de internationale World Ranking. Het aantal punten in de deze ranglijst geeft al dan niet recht op deelname aan wereldbekers, het EK en/of WK.

Skateland Rotterdam tekent voor de organisatie en wordt ondersteund door de KNWU. Na het succes in van het NK Skateboarden Street 2019 was de motivatie voor weer een Topsportevenement erg groot. De organisatie was niet eenvoudig ten tijde van de coronacrisis, maar de organisatie is trots dat het evenement binnen enkele maanden tot stand is gekomen. Er kan minder publiek aanwezig zijn dan gewenst maar doordat er een livestream beschikbaar gesteld wordt, kunnen nu juist meer mensen het evenement volgen.

Het NK BMX Freestyle 2020 wordt mede mogelijk gemaakt door de gemeente Rotterdam, Rotterdam Topsport en Stichting Skateland Rotterdam.

  • Medium square roy 3

    Roy Schriemer

    Persvoorlichter

    pers@knwu.nl
    +31 6 12 40 80 15

Download PDF
Download PDF
Over KNWU

De afdeling Communicatie voorziet media van informatie en behandelt verzoeken voor interviews, opnames en beeldmateriaal. De afdeling Communicatie is bereikbaar via telefoonnummer +31 6 12 40 80 15 of per e-mail via pers@knwu.nl.

KNWU
De Koninklijke Nederlandsche Wielren Unie (KNWU) is opgericht op 26 januari 1928. De KNWU is de overkoepelende sportbond van en voor de wielersport in Nederland. Wij zijn er voor iedereen met een wielerdroom. De KNWU is er niet alleen voor de top- en wedstrijdsport. Wij zijn er voor alle fietsers die beter willen (leren) fietsen. Onder auspiciën van de KNWU worden er jaarlijks honderden wielerwedstrijden en diverse evenementen voor prestatieve fietsers georganiseerd.