KNWU-selectie voor WK Weg Imola

PAPENDAL, 14 september 2020 - De bondscoaches Loes Gunnewijk (vrouwen) en Koos Moerenhout (mannen) hebben hun selectie voor het wereldkampioenschap wielrennen op de weg bekend gemaakt. Die worden gehouden van 24 tot en met 27 september in het Italiaanse Imola.

Bondscoach Loes Gunnewijk selecteerde de volgende vrouwen voor de wegwedstrijd:

Anna van der Breggen

Annemiek van Vleuten

Marianne Vos

Chantal Van den Broek-Blaak

Amy Pieters

Demi Vollering

Ellen van Dijk

Floortje Mackaij

De tijdrit wordt gereden door Anna van der Breggen en Annemiek van Vleuten.

"We treffen in Italië een heel ander parcours in vergelijking met de beoogde WK-ronde  in Zwitserland. Waar het In Aigle-Martigny beslist zou worden op één klim van vier kilometer, is het nu eigenlijk geen moment vlak. We hebben een brede en sterke selectie, waarmee we absoluut weer voor de hoofdprijs gaan. We willen het Wilhelmus ook nu laten klinken. En dat kunnen we bereiken door als team te rijden. In de tijdrit hebben we meerdere rensters die voor goud kunnen gaan. Het is een individueel onderdeel waarin de prestatie op de dag zelf geleverd moet worden. Ook hier zetten we in op de wereldtitel."

Bondscoach Loes Gunnewijk over de elite-vrouwen

Bondscoach Koos Moerenhout wees de volgende renners aan voor de wegwedstrijd:

Tom Dumoulin

Robert Gesink

Antwan Tolhoek

Pascal Eenkhoorn

Dylan van Baarle

Pieter Weening

Sam Oomen

Martijn Tusveld

De tijdrit wordt gereden door Tom Dumoulin en Jos van Emden.

“We missen met de geblesseerde Bauke Mollema een mogelijke troef, waarvan ik verwacht had dat hij op dit parcours prima tot zijn recht zou komen. Bauke zou met Tom Dumoulin de kopman voor de wegwedstrijd zijn. Zijn noodgedwongen afzegging verandert onze tactiek wel enigszins. Tom zal nog altijd als troef uitgespeeld worden, maar we kunnen met deze groep met een open blik naar de koers kijken. Met coureurs die allemaal in prima doen zijn momenteel en op dit WK – waar het nauwelijks vlak is – goed uit de voeten kunnen. In de tijdrit rijden we met Tom Dumoulin en Jos van Emden. Tom is al eens wereldkampioen geweest op dit onderdeel en kan zeker hoge ogen gooien. Wel houden we nog een slag om de arm over zijn deelname die hangt af van hoe hij de Tour de France heeft verteerd.” Daarnaast hebben we ook met Jos een sterk ijzer in het vuur.

Bondscoach Koos Moerenhout over de elite-mannen.
  • Medium square roy 3

    Roy Schriemer

    Persvoorlichter

    pers@knwu.nl
    +31 6 12 40 80 15

Download PDF
Download PDF
Over KNWU

De afdeling Communicatie voorziet media van informatie en behandelt verzoeken voor interviews, opnames en beeldmateriaal. De afdeling Communicatie is bereikbaar via telefoonnummer +31 6 12 40 80 15 of per e-mail via pers@knwu.nl.

KNWU
De Koninklijke Nederlandsche Wielren Unie (KNWU) is opgericht op 26 januari 1928. De KNWU is de overkoepelende sportbond van en voor de wielersport in Nederland. Wij zijn er voor iedereen met een wielerdroom. De KNWU is er niet alleen voor de top- en wedstrijdsport. Wij zijn er voor alle fietsers die beter willen (leren) fietsen. Onder auspiciën van de KNWU worden er jaarlijks honderden wielerwedstrijden en diverse evenementen voor prestatieve fietsers georganiseerd.