Succesvolle samenwerking Nederlandse Loterij en KNWU wordt voortgezet

Papendal/ Rijswijk, 25 september 2020 - Nederlandse Loterij en de Koninklijke Nederlandsche Wielren Unie zetten hun samenwerking voort. Sinds 2019 is Nederlandse Loterij hoofdsponsor van de KNWU. Het sponsorship wordt verlengd tot en met de Olympische Spelen en Paralympische Spelen van 2021.

Succesvolle Nederlandse wieleratleten

Met de steun van de Nederlandse Loterij boekten de Nederlandse wieleratleten de afgelopen 2 jaar grote successen met Europese en wereldtitels op de baan, op de weg, op de mountainbike, in het veld, op de BMX-baan en in de paralympische wielersport. Successen waar Nederlandse Loterij en de KNWU trots op zijn. Deze successen vormen samen met de gezamenlijke ambitie om wielerdromen mogelijk te maken, reden om de succesvolle samenwerking voort te zetten.

"Nederlandse Loterij draagt bij aan een gelukkig, gezond en sportief Nederland. We willen zoveel mogelijk mensen inspireren met sport in zijn algemeenheid en de wielersport in het bijzonder. Hoe kan dat beter dan in samenwerking met de KNWU."

Arno de Jong, Chief Marketing Officer, Nederlandse Loterij 

Verlenging tot en met de Olympische en Paralympische Spelen

De organisaties zijn een nieuwe overeenkomst aangegaan van één jaar om de wielersport verder te ontwikkelen en de weg naar nieuwe successen tijdens de Olympische en Paralympische spelen van Tokyo te plaveien (verplaatst van 2020 naar 2021). Hierop volgend hebben zowel Nederlandse Loterij als de KNWU de intentie de samenwerking ook na de Spelen voort te zetten.

"Met de Nederlandse Loterij zijn we twee jaar geleden begonnen aan een samenwerking die de wielersport enorm vooruit heeft geholpen. Nederlandse Loterij is in deze korte tijd een verweven partner van ons geworden waar aan beide kanten een grote meerwaarde gecreëerd wordt. De verlenging van deze sterke samenwerking is een logische stap en een stap waar wij enorm blij mee zijn. Van de prestatieve wielersporter tot de Olympisch kampioen; samen met Nederlandse Loterij zetten wij ons in om wielerdromen waar te maken."

Margo de Vries, KNWU Directeur Commercie & Facilitair

Jaarlijks geeft Nederlandse Loterij vrijwel haar gehele opbrengst aan de Nederlandse sport via het NOC*NSF, aan 18 goede doelen op het gebied van gezondheid, beweging en welzijn en aan de Nederlandse samenleving via het ministerie van Financiën. In 2019 ging het om een bedrag van ruim € 173 miljoen. Hiervan ging ruim 46,4 miljoen naar de Nederlandse sport.

  • Medium square roy 3

    Roy Schriemer

    Persvoorlichter

    pers@knwu.nl
    +31 6 12 40 80 15

Download PDF
Download PDF
Over KNWU

De afdeling Communicatie voorziet media van informatie en behandelt verzoeken voor interviews, opnames en beeldmateriaal. De afdeling Communicatie is bereikbaar via telefoonnummer +31 6 12 40 80 15 of per e-mail via pers@knwu.nl.

KNWU
De Koninklijke Nederlandsche Wielren Unie (KNWU) is opgericht op 26 januari 1928. De KNWU is de overkoepelende sportbond van en voor de wielersport in Nederland. Wij zijn er voor iedereen met een wielerdroom. De KNWU is er niet alleen voor de top- en wedstrijdsport. Wij zijn er voor alle fietsers die beter willen (leren) fietsen. Onder auspiciën van de KNWU worden er jaarlijks honderden wielerwedstrijden en diverse evenementen voor prestatieve fietsers georganiseerd.