KNWU-selectie voor WK en EK MTB

PAPENDAL - Bondscoach Gerben de Knegt heeft de selecties bekend gemaakt voor het wereldkampioenschap en Europees Kampioenschap Mountainbike. Het WK in Leogang (Oostenrijk) wordt van 5 tot en met 11 oktober verreden. Het EK staat aansluitend voor 15 tot en met 18 oktober op de kalender. De continentale titelstrijd wordt verreden in Monte Tamaro-Moneceneri in Zwitserland.

De Knegt ziet het mountainbikeseizoen daarmee de komende weken echt in gang schieten, al heeft hij wel een goede indicatie gekregen van de vorm van de renners. Allereerst in de internationale wedstrijden die al verreden werden en vervolgens op het Nederlands kampioenschap in Sittard, waar zaterdag Anne Terpstra en Milan Vader naar de nationale titels reden.

“We hebben tot op heden geen wereldbekers verreden zien worden in 2020. Maar met name Milan Vader en Anne Terpstra hebben dit seizoen al een aantal sterke internationale resultaten weten te boeken en ik verwacht dan ook dat zij tot het einde om de medailles mee kunnen doen. In de jongeren categorieën ben ik benieuwd hoe onze sporters zich verhouden tot de internationale concurrentie. Zo heeft Puck Pieterse een flinke stap gezet .”

Bondscoach Gerben de Knegt

De volgende sporters werden geselecteerd:

Elite vrouwen: Anne Terpstra Anne Tauber Sophie von Berswordt

Elite mannen: Milan Vader

Beloften-mannen: Mick van Dijke Sam de Nijs Ian Schumacher

Junioren mannen: Tom Schellekens Frits Biesterbos Chris van Dijk

Junior-vrouwen: Puck Pieterse Fem van Empel

WK Ebike: Kjell van den Boogert Jeroen van Eck

WK Downhill: Tristan Botteram

EK Eliminator: Jeroen van Eck

  • Medium square roy 3

    Roy Schriemer

    Persvoorlichter

    pers@knwu.nl
    +31 6 12 40 80 15

Download PDF
Download PDF
Over KNWU

De afdeling Communicatie voorziet media van informatie en behandelt verzoeken voor interviews, opnames en beeldmateriaal. De afdeling Communicatie is bereikbaar per e-mail via pers@knwu.nl.

KNWU
De Koninklijke Nederlandsche Wielren Unie (KNWU) is opgericht op 26 januari 1928. De KNWU is de overkoepelende sportbond van en voor de wielersport in Nederland. Wij zijn er voor iedereen met een wielerdroom. De KNWU is er niet alleen voor de top- en wedstrijdsport. Wij zijn er voor alle fietsers die beter willen (leren) fietsen. Onder auspiciën van de KNWU worden er jaarlijks honderden wielerwedstrijden en diverse evenementen voor prestatieve fietsers georganiseerd.


berichten