Nederlandse Loterij NK Tijdrijden 2020 geschrapt

EMMEN/PAPENDAL, 29 september 2020 - Organisator Jansen Event Sportmanagement heeft in overleg met de KNWU besloten dat het voor 7 oktober geplande Nederlandse Loterij NK tijdrijden in Emmen geen doorgang zal vinden.

De organisatie vindt het niet verantwoord om deelnemers vanuit heel Nederland naar Emmen te laten afreizen, nu de regering maatregelen heeft aangekondigd om de verspreiding van het coronavirus in te dammen. Het beschermen van de gezondheid van vrijwilligers en medewerkers speelde ook een rol. Bovendien is het in het centrum van Emmen onmogelijk om publiek te weren bij de beoogde finishlocatie. Het kampioenschap zou verreden worden voor de categorieën elite-vrouwen, elite-mannen en beloften-mannen.

Bovenstaande betekent dat het Nederlandse Loterij NK wielrennen dit jaar niet plaats zal vinden. Daarmee blijven de kampioenen Jos van Emden (mannen) en Annemiek van Vleuten (vrouwen) een jaar langer nationaal kampioen. Nederlandse Loterij NK Tijdrijden 2020 geschrapt

  • Medium square roy 3

    Roy Schriemer

    Persvoorlichter

    pers@knwu.nl
    +31 6 12 40 80 15

Download PDF
Download PDF
Over KNWU

De afdeling Communicatie voorziet media van informatie en behandelt verzoeken voor interviews, opnames en beeldmateriaal. De afdeling Communicatie is bereikbaar via telefoonnummer +31 6 12 40 80 15 of per e-mail via pers@knwu.nl.

KNWU
De Koninklijke Nederlandsche Wielren Unie (KNWU) is opgericht op 26 januari 1928. De KNWU is de overkoepelende sportbond van en voor de wielersport in Nederland. Wij zijn er voor iedereen met een wielerdroom. De KNWU is er niet alleen voor de top- en wedstrijdsport. Wij zijn er voor alle fietsers die beter willen (leren) fietsen. Onder auspiciën van de KNWU worden er jaarlijks honderden wielerwedstrijden en diverse evenementen voor prestatieve fietsers georganiseerd.