KNWU met kleine selectie naar wereldbekeropener Tabor

PAPENDAL, 23 november 2020 - Bondscoach Gerben de Knegt ziet een beperkt aantal Nederlandse sporters afreizen naar de eerste wereldbekerwedstrijd van deze veldritwinter 2020-2021 in het Tsjechische Tabor. Daar komen zondag geen landgenoten uit in de junioren- en beloftenwedstrijden. Ook heeft een aantal beloften-vrouwen besloten niet af te reizen naar Tabor.

De Knegt: "De gezondheidssituatie in Tsjechië laat pas sinds vorige week weer wedstrijdsport toe en wij raden de sporters aan hun bewegingen buiten het wedstrijdterrein daarom zoveel mogelijk te beperken. Op dit moment mogen alleen profs hun sport beoefenen in ons land, daarom vaardigen we alleen veldrijders voor de elite categorieën af."

De wereldbeker veldrijden is de afgelopen periode fors uitgedund en bestaat voorlopig uit vijf wedstrijden. Na Tabor volgen Namen (20 december), Dendermonde (27 december), Hulst (3 januari) en Overijse (24 januari).

De volgende Nederlandse renners en rensters komen uit in Tabor:

Selectie Elite Mannen:

1. Lars van der Haar

2. Corné van Kessel

3. David van der Poel

4. Stan Godrie

5. Maik van der Heijden

6. Gosse van der Meer

Selectie Elite Vrouwen:

1. Ceylin del Carmen Alvarado

2. Annemarie Worst

3. Lucinda Brand

4. Yara Kastelijn

5. Inge van der Heijden

6. Shirin van Anrooij

7. Denise Betsema

8. Puck Pieterse

9. Sophie de Boer

Download PDF
Download PDF
Over KNWU

De afdeling Communicatie voorziet media van informatie en behandelt verzoeken voor interviews, opnames en beeldmateriaal. De afdeling Communicatie is bereikbaar via telefoonnummer +31 6 12 40 80 15 of per e-mail via pers@knwu.nl.

KNWU
De Koninklijke Nederlandsche Wielren Unie (KNWU) is opgericht op 26 januari 1928. De KNWU is de overkoepelende sportbond van en voor de wielersport in Nederland. Wij zijn er voor iedereen met een wielerdroom. De KNWU is er niet alleen voor de top- en wedstrijdsport. Wij zijn er voor alle fietsers die beter willen (leren) fietsen. Onder auspiciën van de KNWU worden er jaarlijks honderden wielerwedstrijden en diverse evenementen voor prestatieve fietsers georganiseerd.