Geen KNWU NK Baanwielrennen in seizoen 2020-2021

APELDOORN - De KNWU heeft in samenwerking met de organisatie van het KNWU NK Baanwielrennen 2020 besloten het Nederlandse kampioenschap duur en sprint dit seizoen niet te organiseren.

De aanhoudende coronamaatregelen geven ook na de update van 8 december vanuit de overheid geen ruimte om wedstrijden als deze te laten plaatsvinden, zo menen alle betrokken partijen.

Aanvankelijk stond het KNWU NK Baanwielrennen 2020 gepland van 27 tot en met 29 december in Omnisport Apeldoorn.  Met de nieuwe update vanuit de overheid achten zowel de KNWU als de organisatie het niet realistisch de wedstrijden binnen afzienbare tijd te kunnen organiseren.

“Een kampioenschap op de baan heeft wat ons betreft als voorwaarde dat alle deelnemers de kans hebben om minimaal drie weken op de piste te trainen voorafgaande aan het evenement. Daar is voorlopig geen uitzicht op. Een eventuele verschuiving van dit NK naar februari heeft niet onze voorkeur omdat dan veel op meerdere disciplines uitkomende renners in voorbereiding op de weg zijn. Dit, in combinatie met het nog niet hebben van perspectief op verruiming, maakt het voor ons kortom onafwendbaar dit besluit te nemen.”

Henk van Beusekom vindt als manager Sport van de KNWU het perspectief te onzeker.

‘’Voorlopig zijn wedstrijden nog niet toegestaan voor iedereen zonder A-status is en mogen er maximaal 30 personen per ruimte aanwezig zijn. Wij hebben altijd naar de mogelijkheden gekeken vanuit organisatorisch oogpunt, maar voor ons staat het belang van de renners voorop.  Toch heeft ook de organisatie een bepaalde voorbereidingstijd nodig om alles goed en veilig voor iedereen te kunnen organiseren. Uiteraard zijn wij teleurgesteld, maar de situatie vraagt helaas om dergelijke beslissingen. Wij kijken momenteel alweer vooruit naar het volgende baanseizoen en bouwen nu al aan een mooie kalender voor renners en publiek.”

 Rens Kamphuis namens Libéma Profcycling

In navolging van het NK Baan Duur en Sprint zijn tot nader orde alle baankampioenschappen voor de komende winter geannuleerd.

Download PDF
Download PDF
Over KNWU

De afdeling Communicatie voorziet media van informatie en behandelt verzoeken voor interviews, opnames en beeldmateriaal. De afdeling Communicatie is bereikbaar via telefoonnummer +31 6 12 40 80 15 of per e-mail via pers@knwu.nl.

KNWU
De Koninklijke Nederlandsche Wielren Unie (KNWU) is opgericht op 26 januari 1928. De KNWU is de overkoepelende sportbond van en voor de wielersport in Nederland. Wij zijn er voor iedereen met een wielerdroom. De KNWU is er niet alleen voor de top- en wedstrijdsport. Wij zijn er voor alle fietsers die beter willen (leren) fietsen. Onder auspiciën van de KNWU worden er jaarlijks honderden wielerwedstrijden en diverse evenementen voor prestatieve fietsers georganiseerd.