KNWU-selectie voor WB Namen bekend

PAPENDAL, 14 december 2020 - Bondscoach Gerben de Knegt vaardigt een omvangrijke selectie bij de mannen en de vrouwen af voor de wereldbekerwedstrijd in Namen. Omdat de beloftenwedstrijd voor mannen in deze Belgische wedstrijd geschrapt is, mogen er renners uit deze categorie toegevoegd worden aan de afvaardiging. Ook is er ruimte voor twee extra vrouwen.

Onder andere wereldkampioen beloften Ryan Kamp komt zondag daarmee in een wereldbeker voor elite-mannen uit.

"Ik mag nu de beloften selecteren die hoog in de UCI-ranglijst staan, normaal moeten die in hun eigen klasse starten. Daarbovenop mogen er twee extra renners uit de categorie -23 toegevoegd worden aan de groep. Per saldo betekent dit dat ik nog altijd vijf beloften af kan vaardigen, waar dat er in het geval van een aparte beloftenwedstrijd zes waren geweest. Het is goed om deze jonge renners ook dit weekeinde in competitie te hebben en ze te laten ervaren waar ze staan in dit veld. Verder hebben we Mathieu van der Poel voor het eerst deze winter in een wereldbekerwedstrijd tot onze beschikking. Na zijn goede start van het seizoen afgelopen weekend ben ik benieuwd waar hij in Namen toe in staat is."

Bondscoach Gerben de Knegt

Selectie Elite Mannen

1. Mathieu van der Poel

2. Lars van der Haar

3. Corne van Kessel

4. Ryan Kamp

5. Joris Nieuwenhuis

6. David van der Poel

7. Stan Godrie

8. Maik van der Heijden

9. Pim Ronhaar

10. Mees Hendrikx

11. Tim van Dijke

12. Kyle Agterberg

Selectie Elite Vrouwen

1. Ceylin del Carmen Alvarado

2. Annemarie Worst

3. Lucinda Brand

4. Yara Kastelijn

5. Manon Bakker

6. Inge van der Heijden

7. Denise Betsema

8. Aniek van Alphen

9. Puck Pieterse

10. Sophie de Boer

11. Fem van Empel

12. Susanne Meistrok

13. Lindy van Anrooij

Download PDF
Download PDF
Over KNWU

De afdeling Communicatie voorziet media van informatie en behandelt verzoeken voor interviews, opnames en beeldmateriaal. De afdeling Communicatie is bereikbaar via telefoonnummer +31 6 12 40 80 15 of per e-mail via pers@knwu.nl.

KNWU
De Koninklijke Nederlandsche Wielren Unie (KNWU) is opgericht op 26 januari 1928. De KNWU is de overkoepelende sportbond van en voor de wielersport in Nederland. Wij zijn er voor iedereen met een wielerdroom. De KNWU is er niet alleen voor de top- en wedstrijdsport. Wij zijn er voor alle fietsers die beter willen (leren) fietsen. Onder auspiciën van de KNWU worden er jaarlijks honderden wielerwedstrijden en diverse evenementen voor prestatieve fietsers georganiseerd.