KNWU-selectie voor wereldbeker Dendermonde

PAPENDAL, 21 december 2020 - Bondscoach Gerben de Knegt heeft elf mannen en dertien vrouwen geselecteerd voor de volgende wereldbekerwedstrijd in het veld, die op 27 december in Dendermonde wordt verreden. Bij de mannen ontbreekt - zoals gepland - Mathieu van der Poel. Bij de vrouwen kan De Knegt weer beschikken over Marianne Vos.

Net als in Namen afgelopen zondag zijn de beloften in de eliteselectie opgenomen, omdat zij vooralsnog geen eigen wedstrijd hebben in de wereldbeker.

 "Die situatie geldt zeker ook al voor Hulst (NL) weer een week later. Mochten de maatregelen in België veranderen, dan kan het zijn dat de beloften in Overijse wel weer hun eigen race kunnen rijden. Bij de vrouwen kijk ik met velen uit naar het wederoptreden van Marianne Vos. Net als zijzelf ben ik heel benieuwd waar ze staat in dit topveld, nadat ze als meervoudig wereldkampioene natuurlijk jarenlang de maatstaf voor de concurrentie is geweest. Ze komt deze week al twee keer in actie en dan weten we wellicht al meer wat te verwachten in Dendermonde. Het is goed om haar er weer bij te hebben."

Bondscoach Gerben de Knegt

Selectie Elite-Mannen

1. Lars van der Haar

2. Corné van Kessel

3. Ryan Kamp

4. Joris Nieuwenhuis

5. David van der Poel

6. Stan Godrie

7. Maik van der Heijden

8. Pim Ronhaar

9. Mees Hendrikx

10. Tim van Dijke

11. Kyle Agterberg

Selectie Elite-Vrouwen

1. Ceylin del Carmen Alvarado

2. Annemarie Worst

3. Lucinda Brand

4. Yara Kastelijn

5. Manon Bakker

6. Denise Betsema

7. Inge van der Heijden

8. Aniek van Alphen

9. Puck Pieterse

10. Marianne Vos

11. Fem van Empel

12. Sophie de Boer

13. Susanne Meistrok

Download PDF
Download PDF
Over KNWU

De afdeling Communicatie voorziet media van informatie en behandelt verzoeken voor interviews, opnames en beeldmateriaal. De afdeling Communicatie is bereikbaar via telefoonnummer +31 6 12 40 80 15 of per e-mail via pers@knwu.nl.

KNWU
De Koninklijke Nederlandsche Wielren Unie (KNWU) is opgericht op 26 januari 1928. De KNWU is de overkoepelende sportbond van en voor de wielersport in Nederland. Wij zijn er voor iedereen met een wielerdroom. De KNWU is er niet alleen voor de top- en wedstrijdsport. Wij zijn er voor alle fietsers die beter willen (leren) fietsen. Onder auspiciën van de KNWU worden er jaarlijks honderden wielerwedstrijden en diverse evenementen voor prestatieve fietsers georganiseerd.