KNWU-selectie voor wereldbekerfinale Overijse bekend

PAPENDAL, 18 januari 2021 – Bondscoach Gerben de Knegt kan in de wereldbekerfinale in Overijse op zondag 24 januari beschikken over twee sterke selecties. Door de goede klasseringen van de Nederlandse renners op de UCI-veldritranglijst kan er een grote groep mannen en vrouwen afgevaardigd worden, waardoor ook de beloften een week voor het WK in Oostende nog internationale competitie voorgeschoteld krijgen. Zowel bij de mannen als de vrouwen rijden de beloften immers gecombineerd met de elite.

De Knegt kijkt uit naar de laatste test voor het WK. “Overijse is een prachtige veldrit met veel geschiedenis. Het wordt niet voor niets de moeder aller crossen genoemd. En hoewel het parcours weinig uit te staan heeft met dat van het wereldkampioenschap in Oostende een week later, is het wel een heel eerlijke ronde waar je een goede indicatie krijgt van je vormpeil. Mathieu van der Poel kan hier de puntjes op de i zetten richting het WK, nadat hij een trainingsperiode op de weg achter de rug heeft. Maar er staat meer op het spel voor meer renners, zoals de eindklasseringen in de wereldbeker en voor de beloften-mannen de UCI-punten, die recht geven op een betere startplek op het WK. Bij de beloften-vrouwen maakt Shirin van Anrooij haar rentree, nadat ze lang uit de roulatie was met een in Tabor opgelopen armblessure. Iedereen hoopt uiteindelijk toch met een goed gevoel vanuit Overijse naar het WK toe te leven.”

De volgende renners worden afgevaardigd:

 

Selectie Elite-Mannen :

1.            Mathieu van der Poel

2.            Lars van der Haar

3.            Corne van Kessel

4.            Ryan Kamp

5.            Joris Nieuwenhuis

6.            David van der Poel

7.            Stan Godrie

8.            Pim Ronhaar

9.            Maik van der Heijden

10.          Gosse van der Meer

11.          Mees Hendrikx

12.          Tim van Dijke

13.          Kyle Agterberg

14.          Luke Verburg

 

Selectie Elite Vrouwen

1.   Ceylin del Carmen Alvarado

2.   Annemarie Worst

3.   Lucinda Brand

4.   Denise Betsema

5.   Yara Kastelijn

6.   Manon Bakker

7.   Inge van der Heijden

8.   Aniek van Alphen

9.   Puck Pieterse

10. Shirin van Anrooij

11. Fem van Empel

12. Sophie de Boer

13. Marianne Vos

14. Anne Tauber

Download PDF
Download PDF
Over KNWU

De afdeling Communicatie voorziet media van informatie en behandelt verzoeken voor interviews, opnames en beeldmateriaal. De afdeling Communicatie is bereikbaar via telefoonnummer +31 6 12 40 80 15 of per e-mail via pers@knwu.nl.

KNWU
De Koninklijke Nederlandsche Wielren Unie (KNWU) is opgericht op 26 januari 1928. De KNWU is de overkoepelende sportbond van en voor de wielersport in Nederland. Wij zijn er voor iedereen met een wielerdroom. De KNWU is er niet alleen voor de top- en wedstrijdsport. Wij zijn er voor alle fietsers die beter willen (leren) fietsen. Onder auspiciën van de KNWU worden er jaarlijks honderden wielerwedstrijden en diverse evenementen voor prestatieve fietsers georganiseerd.


berichten