Van den Berg wint bike-off voor startpositie teamsprint Olympische Spelen

GRENCHEN, 28 januari 2021 - Roy van den Berg heeft vandaag de bike-off voor de startpositie op de teamsprint voor de Olympische Spelen gewonnen. Deze werd verreden op de piste van het Zwitserse Grenchen, waar de KNWU op dit moment een trainingskamp belegd heeft. Van den Berg bleek in de bike-off sneller dan de andere kandidaten Theo Bos en Nils van ’t Hoenderdaal.  Alle starters legden drie keer een ronde af. 

De uitkomst van deze bike-off betekent dat Van den Berg samen met Matthijs Büchli, Jeffrey Hoogland en Harrie Lavreysen gaat toewerken naar de Olympische Spelen. Nederland was de afgelopen drie edities winnaar van het wereldkampioenschap op de teamsprint en de ploeg gaat ook op de Olympische Spelen van Tokyo voor de winst. Als het baanprogramma zoals gepland wordt afgewerkt, zullen de vier gezamenlijk uitkomen in de Nations Cup-wedstrijden later dit jaar.  Bij de vrouwen zijn Laurine van Riessen en Shanne Braspennincx verzekerd van een startplek op de Olympische Spelen in Tokio, daarmee is de sprintselectie voor dit evenement rond.

Bondscoach Hugo Haak vindt het belangrijk dat er nu al duidelijkheid is over de startpositie. “We willen met de best mogelijke ploeg naar Tokyo toewerken en beschikken in Nederland over een sterke sprintselectie. Het was belangrijk vast te stellen met welke renners we voor het optimale resultaat kunnen gaan. Vanaf nu gaat ons vizier op de Olympische Spelen en kunnen alle vier de teamsprinters zich daar op focussen.” Van den Berg is uiteraard blij met de uitkomst van de bike-off.  "Alles verliep volgens plan. Ik heb het gewenste niveau gehaald en kijk met veel zin uit naar Tokyo!'' 

Foto is vrij te gebruiken onder vermelding Ulf Schiller

Download PDF
Download PDF
Over KNWU

De afdeling Communicatie voorziet media van informatie en behandelt verzoeken voor interviews, opnames en beeldmateriaal. De afdeling Communicatie is bereikbaar via telefoonnummer +31 6 12 40 80 15 of per e-mail via pers@knwu.nl.

KNWU
De Koninklijke Nederlandsche Wielren Unie (KNWU) is opgericht op 26 januari 1928. De KNWU is de overkoepelende sportbond van en voor de wielersport in Nederland. Wij zijn er voor iedereen met een wielerdroom. De KNWU is er niet alleen voor de top- en wedstrijdsport. Wij zijn er voor alle fietsers die beter willen (leren) fietsen. Onder auspiciën van de KNWU worden er jaarlijks honderden wielerwedstrijden en diverse evenementen voor prestatieve fietsers georganiseerd.


berichten