NK MTB al in juni op vernieuwd parcours Watersley Park

SITTARD – Het NK Mountainbike XCO wordt voor het derde jaar op rij op Watersley Sports & Talentpark in Sittard verreden. Vanwege de voorbereiding op de Olympische Spelen in Tokyo gebeurt dat dit jaar al op 5 en 6 juni. Bovendien wordt er gereden op een vernieuwd parcours.

In september vorig jaar reden onder anderen Milan Vader (elite-mannen), Anne Terpstra (elite-vrouwen) en Ceylin del Carmen Alvarado (beloften-vrouwen) op deze locatie al naar het rood-wit-blauw. Dit jaar wordt het Nederlands Kampioenschap georganiseerd op 5 en 6 juni, waardoor ook de Nederlandse olympische atleten kunnen meedoen aan het kampioenschap.

Het NK-parcours, ontwikkeld door voormalig Olympisch mountainbikekampioen Bart Brentjens (Atlanta 1996), heeft de afgelopen maanden een upgrade gekregen. Het technische parcours van 4,1 km is, naast de reeds aangelegde rockgardens, uitdagende drops en een uphill rockgarden, uitgebreid met een Rock&Roll, een Wall Ride en een Flow trail.

”Wij zijn blij om, na het succes van de twee voorgaande edities, het Nederlands Kampioenschap weer te kunnen organiseren. Ook dit jaar belooft het weer een titanenstrijd te worden tussen al die gemotiveerde en talentvolle mountainbikers op het vernieuwde parcours van Watersley Sports & Talentpark. We kunnen niet wachten om te zien wie de nationale titel in de wacht zal slepen.”

Organisatie van het NK MTB Watersley Sports & Talentpark
Download PDF
Download PDF
Over KNWU

De afdeling Communicatie voorziet media van informatie en behandelt verzoeken voor interviews, opnames en beeldmateriaal. De afdeling Communicatie is bereikbaar via telefoonnummer +31 6 12 40 80 15 of per e-mail via pers@knwu.nl.

KNWU
De Koninklijke Nederlandsche Wielren Unie (KNWU) is opgericht op 26 januari 1928. De KNWU is de overkoepelende sportbond van en voor de wielersport in Nederland. Wij zijn er voor iedereen met een wielerdroom. De KNWU is er niet alleen voor de top- en wedstrijdsport. Wij zijn er voor alle fietsers die beter willen (leren) fietsen. Onder auspiciën van de KNWU worden er jaarlijks honderden wielerwedstrijden en diverse evenementen voor prestatieve fietsers georganiseerd.


berichten