KNWU-selectie voor WK BMX Papendal

PAPENDAL, 9 augustus 2021 - Bondscoach Rob van den Wildenberg heeft de selectie gereed voor het Wereldkampioenschap BMX. Deze mondiale titelstrijd is dit jaar een thuiswedstrijd voor de Nederlandse toppers, want het WK wordt op 22 augustus op Papendal verreden. De KNWU vaardigt onder anderen olympisch kampioen Niek Kimman, titelverdediger Twan van Gendt en Merel Smulders af. De laatste won brons op de Olympische Spelen van Tokyo.

Nederland komt met ambitie uit op de thuisbaan, zegt Van den Wildenberg. ‘’Dankzij de uitstekende recente prestaties van onze beste BMX’ers mogen we met een grote selectie uitkomen op het wereldkampioenschap. Daarmee hebben we niet alleen de sporters aan de start die de afgelopen jaren uitblonken op internationale toernooien, maar kunnen we ook een jonge generatie de kans geven om zich op dit mondiale podium te tonen. We kunnen in alle categorieën meedoen voor de prijzen en willen zoveel mogelijk finaleplekken veroveren. Zowel van de gevestigde namen als van de bij het grote publiek nog wat onbekendere sporters mogen we verwachten dat ze deze kans grijpen om zich te tonen. Dat we op onze thuisbaan uitkomen, is zeker in ons voordeel. We zijn al enkele weken met de complete WK-selectie aan het trainen op Papendal, zodat straks iedereen de baan tot in de details kent.’’

Elite men:

Niek Kimmann

Twan van Gendt

Joris Harmsen

Dave van der Burg

Jay Schippers

Justin Kimmann

Mitchel Schotman

Ynze Oegema

Brian van Eeuwijk

Elite women:

Laura Smulders

Judy Baauw

Merel Smulders

Manon Veenstra

Ruby Huisman

Indy Scheepers

Junior men:

Jaymio Brink

Tim Goossens

Junior women:

Michelle Wissing

Renske van Santvoort

Download PDF
Download PDF
Over KNWU

De afdeling Communicatie voorziet media van informatie en behandelt verzoeken voor interviews, opnames en beeldmateriaal. De afdeling Communicatie is bereikbaar per e-mail via pers@knwu.nl.

KNWU
De Koninklijke Nederlandsche Wielren Unie (KNWU) is opgericht op 26 januari 1928. De KNWU is de overkoepelende sportbond van en voor de wielersport in Nederland. Wij zijn er voor iedereen met een wielerdroom. De KNWU is er niet alleen voor de top- en wedstrijdsport. Wij zijn er voor alle fietsers die beter willen (leren) fietsen. Onder auspiciën van de KNWU worden er jaarlijks honderden wielerwedstrijden en diverse evenementen voor prestatieve fietsers georganiseerd.


berichten