KNWU-selectie voor WK MTB Val di Sole

PAPENDAL, 16 augustus 2021 – Bondscoach Gerben de Knegt heeft de Nederlandse selectie bekend gemaakt voor het wereldkampioenschap mountainbike in Val di Sole (Italië). De mondiale titelstrijd vindt plaats van 25 tot en met 29 augustus. Het gaat om kampioenschappen Cross-Country (XCO), Downhill, 4Cross en E-MTB. Een nieuw onderdeel is de shortrace.

Bondscoach Gerben de Knegt vertrekt met ambities richting Val di Sole. ‘’In de elite categorieën kunnen we met ambitie van start gaan. Als Mathieu van der Poel helemaal hersteld is van zijn rugblessure, maakt hij kans op zowel de shortrace als de XCO-wedstrijd. Milan Vader heeft zich helemaal op dit wereldkampioenschap voorbereid en heeft er het EK voor laten schieten. Bij de vrouwen hebben we een sterke groep, aangevoerd door de podiumkandidaten Anne Terpstra en Anne Tauber, die afgelopen weekend nog op het podium stonden van het Europees Kampioenschap. Verder is Puck Pieterse bij de beloften-vrouwen ook kanshebster op een medaille. Al met al hebben we een sterke groep, waar we goed mee voor de dag willen komen om zo de lijn van de afgelopen periode door te trekken.’’

XCO Selectie

Elite Mannen: Mathieu van der Poel, Milan Vader en David Nordemann

Selectie Elite vrouwen: Anne Terpstra, Anne Tauber, Lotte Koopmans, Ceylin del Carmen Alvarado en Sophie von Berswordt

Selectie U23 vrouwen Puck Pieterse Selectie Junior mannen Chris van Dijk, Tom Schellekens en David Haverdings

XCC Selectie

Elite mannen: Mathieu van der Poel en David Nordemann

Selectie elite vrouwen Ceylin del Carmen Alvarado

E-MTB

Selectie elite mannen Jeroen van Eck en Jasper Ockeloen

4 cross

Selectie Elite mannen Bo van Burgsteden

Downhill

Selectie elite mannen Tristan Botteram

Download PDF
Download PDF
Over KNWU

De afdeling Communicatie voorziet media van informatie en behandelt verzoeken voor interviews, opnames en beeldmateriaal. De afdeling Communicatie is bereikbaar per e-mail via pers@knwu.nl.

KNWU
De Koninklijke Nederlandsche Wielren Unie (KNWU) is opgericht op 26 januari 1928. De KNWU is de overkoepelende sportbond van en voor de wielersport in Nederland. Wij zijn er voor iedereen met een wielerdroom. De KNWU is er niet alleen voor de top- en wedstrijdsport. Wij zijn er voor alle fietsers die beter willen (leren) fietsen. Onder auspiciën van de KNWU worden er jaarlijks honderden wielerwedstrijden en diverse evenementen voor prestatieve fietsers georganiseerd.