KNWU bouwt verder op succesvol fundament richting Parijs

PAPENDAL, 22 september 2021 - De KNWU heeft de bezetting met de bondscoaches vrijwel rond voor de periode tot en met 2024. Richting de Olympische Spelen bouwt de bond verder op het bestaande succesvolle fundament. Eerder werd al bekend dat Jan van Veen de coaches als hoofdcoach gaat aansturen,  Geeske van Wijk wordt programmamanager.  

Op de weg blijven Koos Moerenhout (elite-mannen) en Loes Gunnewijk (vrouwencategorieën) actief in hun rol. Adriaan Helmantel heeft de jongeren categorieën bij de mannen onder zijn hoede en wordt tevens de embedded scientist van de weg.  Op de piste is Hugo Haak ook de komende jaren actief als sprintcoach, samen met embedded scientist en assistent coach Mehdi Kordi. Fulco van Gulik blijft actief op de baan als duurcoach, niet alleen voor de talenten maar ook voor de elite. Met Tim Veldt wordt momenteel nog gesproken over verlenging van zijn rol op de piste.

De veldrijders en mountainbikers blijven onder de hoede vallen van Gerben de Knegt, terwijl de BMX’ers Martijn Jaspers als nieuwe bondscoach krijgen, aangevuld met Kevin van der Linde als embedded scientist en Rob van de Wildenberg als talentcoach.  In het para-cycling krijgt Floris Goesinnen de hoofdverantwoordelijkheid, samen met assistent coach Jenning Huizenga en Wouter Ruchtie als embedded scientist.  Albert Smit is hier de talentcoach. 

Algemeen directeur Thorwald Veneberg is blij met het nieuwe sporttechnische team waarmee de KNWU richting de Olympische Spelen in Parijs gaat werken.  “’Ik heb er veel vertrouwen in dat we met dit team weer een extra stap kunnen maken. Een extra stap die alleen al nodig is om onze huidige toppositie in de topsport te kunnen handhaven en om de uitdagingen die we hebben op het vlak van talentontwikkeling goed op te pakken.’’   

Download PDF
Download PDF
Over KNWU

De afdeling Communicatie voorziet media van informatie en behandelt verzoeken voor interviews, opnames en beeldmateriaal. De afdeling Communicatie is bereikbaar per e-mail via pers@knwu.nl.

KNWU
De Koninklijke Nederlandsche Wielren Unie (KNWU) is opgericht op 26 januari 1928. De KNWU is de overkoepelende sportbond van en voor de wielersport in Nederland. Wij zijn er voor iedereen met een wielerdroom. De KNWU is er niet alleen voor de top- en wedstrijdsport. Wij zijn er voor alle fietsers die beter willen (leren) fietsen. Onder auspiciën van de KNWU worden er jaarlijks honderden wielerwedstrijden en diverse evenementen voor prestatieve fietsers georganiseerd.


berichten