Selectie WK Baan Roubaix bekend gemaakt

PAPENDAL, 15 oktober 2021 - De bondscoaches Hugo Haak (sprint) en Fulco van Gulik (duuronderdelen) hebben de selecties gereed voor het komende wereldkampioenschap op de baan in Roubaix. Op deze Franse piste wordt van 20 tot en met 24 oktober gestreden om de eerste regenboogtruien bij de elite op de baan sinds Berlijn (begin 2020). Omdat Nederland een beperkt aantal startplekken kreeg toegekend, is de baanselectie kleiner dan gebruikelijk. Wel zien de coaches meerdere kansen op eremetaal en wereldtitels.

Jan van Veen ziet als hoofdcoach van de KNWU kans de successen van het afgelopen EK in Grenchen door te trekken naar het wereldkampioenschap. ‘’De selectie is kleiner dan op het EK, maar er zijn kansen genoeg op aansprekende resultaten. We mogen daarom zeker met ambitie afreizen naar Frankrijk. De sprinters bij de mannen willen voor de wereldtitels gaan en ook op veel andere sprint- en baanonderdelen hebben we medaillekansen. Het is mooi om Kirsten Wild terug op de baan in actie te zien komen. Ook zijn we benieuwd naar de prestaties van jonge coureurs als Vincent Hoppezak en Maike van der Duin tussen de wereldtop en naar Roy Eefting op de scratch. Er is kortom genoeg om naar uit te kijken.’’

De selecties zien er als volgt uit:

Vrouwen:

Sprint: Shanne Braspennincx

Keirin: Shanne Braspennincx, Laurine van Riessen

Omnium: Maike van der Duin

Scratch: Maike van der Duin

Puntenkoers: Kirsten Wild

Madison: Kirsten Wild, Amy Pieters

Mannen:

Teamsprint: Jeffrey Hoogland, Harrie Lavreysen, Roy van den Berg (reserve Sam Ligtlee)

Sprint: Jefrey Hoogland, Harrie Lavreysen

Keirin: Jeffrey Hoogland, Harrie Lavreysen

Kilometer: Sam Ligtlee, Jeffrey Hoogland

Omnium: Roy Eefting

Scratch: Roy Eefting

Puntenkoers:Vincent Hoppezak

Download PDF
Download PDF
Over KNWU

De afdeling Communicatie voorziet media van informatie en behandelt verzoeken voor interviews, opnames en beeldmateriaal. De afdeling Communicatie is bereikbaar per e-mail via pers@knwu.nl.

KNWU
De Koninklijke Nederlandsche Wielren Unie (KNWU) is opgericht op 26 januari 1928. De KNWU is de overkoepelende sportbond van en voor de wielersport in Nederland. Wij zijn er voor iedereen met een wielerdroom. De KNWU is er niet alleen voor de top- en wedstrijdsport. Wij zijn er voor alle fietsers die beter willen (leren) fietsen. Onder auspiciën van de KNWU worden er jaarlijks honderden wielerwedstrijden en diverse evenementen voor prestatieve fietsers georganiseerd.