KNWU-selectie voor WB CX Zonhoven

Een deel van de veldrijders is nog maar net terug uit de Verenigde Staten, waar de eerste drie manches van de wereldbeker werden verreden, of in Zonhoven staat zondag de volgende afspraak uit deze wedstrijdreeks op het programma. Bondscoach Gerben de Knegt kan komend weekeinde weer beschikken over Europees kampioene Ceylin del Carmen Alvarado, terwijl Marianne Vos zoals gepland voorlopig rust neemt na haar sterke start in het veld.

Bondscoach Gerben de Knegt is blij Alvarado weer in het veld te mogen begroeten. "Ze voelt zich goed genoeg om weer van start te gaan en dat is natuurlijk mooi nieuws. Dat Marianne Vos nu even rust zou nemen, wisten we vooraf. We beschikken gelukkig over een brede groep met sterke rensters.''

De Knegt gebruikte opnieuw de mogelijkheid om enkele beloften toe te voegen aan zijn selecties. Zo is Tibor del Grosso geselecteerd, die bij de junioren nationaal kampioen werd en nu een eerste winter als belofte rond rijdt. Bij de vrouwen is er een startplek voor Isa Nomden. De Knegt: ''Afgezien van de ervaring die ze in een topcross kunnen opdoen, is het van belang dat onze beloften een uitslag kunnen rijden in de wereldbekers, waar veel punten te verdienen zijn. Dat geeft hen straks op het Europees Kampioenschap op de VAM-berg begin november weer een betere startpositie en dus ook een betere kans zich in de strijd om de topklasseringen te mengen. We kunnen in de wereldbekers in Europa die startplekken onder de betere beloften laten rouleren.''

Selectie Elite Mannen

1. Lars van der Haar

2. Pim Ronhaar

3. Ryan Kamp

4. Corné van Kessel

5. Joris Nieuwenhuis

6. David van der Poel

7. Mees Hendrikx

8. Stan Godrie

9. Luke Verburg

10. Tibor del Grosso

 

Selectie Elite Vrouwen

1. Lucinda Brand

2. Denise Betsema

3. Annemarie Worst

4. Yara Kastelijn

5. Fem van Empel

6. Aniek van Alphen

7. Ceylin del Carmen Alvarado

8. Inge van der Heijden

9. Manon Bakker

10. Puck Pieterse

11. Shirin van Anrooij

12. Maud Kaptheijns

13. Isa Nomden

Download PDF
Download PDF
Over KNWU

De afdeling Communicatie voorziet media van informatie en behandelt verzoeken voor interviews, opnames en beeldmateriaal. De afdeling Communicatie is bereikbaar per e-mail via pers@knwu.nl.

KNWU
De Koninklijke Nederlandsche Wielren Unie (KNWU) is opgericht op 26 januari 1928. De KNWU is de overkoepelende sportbond van en voor de wielersport in Nederland. Wij zijn er voor iedereen met een wielerdroom. De KNWU is er niet alleen voor de top- en wedstrijdsport. Wij zijn er voor alle fietsers die beter willen (leren) fietsen. Onder auspiciën van de KNWU worden er jaarlijks honderden wielerwedstrijden en diverse evenementen voor prestatieve fietsers georganiseerd.