KNWU-selectie voor EK Veldrijden VAM-berg

PAPENDAL, 28 oktober 2021 – Bondscoach Gerben de Knegt heeft zijn zes selecties klaar voor het komende Europees Kampioenschap Veldrijden. De continentale titelstrijd wordt op zaterdag 6 en zondag 7 november verreden op de VAM-berg in Wijster (Drenthe).

Op het vorige EK (in Rosmalen) wist Nederland drie van de vier titels te veroveren. Bondscoach Gerben de Knegt ziet nu ook volop medaillekansen. ‘’Ik denk dat we in alle categorieën mee kunnen spelen voor de medailles en ook zeker voor een aantal Europese titels. Bij de vrouwen hebben we met Lucinda Brand en Denise Betsema twee rensters in topvorm en Ceylin del Carmen Alvarado heeft een niet onverdienstelijke rentree gemaakt in Zonhoven. Zeker op dit parcours heeft zij kansen, zoals ik bij de mannen een momenteel sterk acterende Lars van der Haar ook zie meestrijden voor de winst. Hoewel het een atypisch veldritparcours is, niet zoals de meeste crossen dus, ben ik wel van de omloop gecharmeerd. Het is een nieuwe ronde, waar nog nooit eerder gereden is. We moeten de weersomstandigheden nog afwachten, maar het wordt sowieso een zware wedstrijd met veel op en af. In de jongerencategorieën, waar we veel renners een kans geven, hebben we ook sterke troeven – zoals een nog ongeslagen David Haverdings bij de junioren – maar er zijn ook sterke uitdagers. Bovendien heb je daar niet altijd het totale plaatje in beeld omdat er nog geen wereldbekers zijn geweest voor andere categorieën dan de elite.''

Zoals bekend zijn Mathieu van der Poel en Marianne Vos niet inzetbaar, zij hebben momenteel een rustpauze ingelast. David van der Poel heeft ervoor gekozen om dat weekeinde een Spaanse veldrit te rijden.

Dit zijn de troepen van oranje:

Selectie Elite Mannen

1. Lars van der Haar

2. Corné van Kessel

3. Joris Nieuwenhuis

4. Stan Godrie

Selectie Elite Vrouwen

1. Lucinda Brand

2. Annemarie Worst

3. Denise Betsema

4. Yara Kastelijn

5. Ceylin del Carmen Alvarado

6. Inge van der Heijden

7. Manon Bakker

8. Aniek van Alphen

Selectie U23 mannen

1. Pim Ronhaar

2. Ryan Kamp

3. Mees Hendrikx

4. Luke Verburg

5. Hugo Kars

6. Tibor del Grosso

7. Danny van Lierop

8. Bailey Groenendaal

Selectie U23 vrouwen

1. Puck Pieterse

2. Shirin van Anrooij

3. Fem van Empel

4. Femke Gort

5. Isa Nomden

6. Iris Offerein

Selectie junior mannen

1. David Haverdings

2. Mika Vijfvinkel

3. Guus van den Eijnden

4. Menno Huising

5. Bart Kortleve

6. Jari Prins

7. Jelte Jochems

Selectie junior vrouwen

1. Leonie Bentveld

2. Mirre Knaven

3. Lauren Molengraaf

4. Bibi Verzijl

5. Nienke Vinke

6. Pem Hoefmans

Download PDF
Download PDF
Over KNWU

De afdeling Communicatie voorziet media van informatie en behandelt verzoeken voor interviews, opnames en beeldmateriaal. De afdeling Communicatie is bereikbaar per e-mail via pers@knwu.nl.

KNWU
De Koninklijke Nederlandsche Wielren Unie (KNWU) is opgericht op 26 januari 1928. De KNWU is de overkoepelende sportbond van en voor de wielersport in Nederland. Wij zijn er voor iedereen met een wielerdroom. De KNWU is er niet alleen voor de top- en wedstrijdsport. Wij zijn er voor alle fietsers die beter willen (leren) fietsen. Onder auspiciën van de KNWU worden er jaarlijks honderden wielerwedstrijden en diverse evenementen voor prestatieve fietsers georganiseerd.