KNWU-selectie voor WB Veldrijden Koksijde

PAPENDAL, 15 november 2021 - Bondscoach Gerben de Knegt heeft de selectie gereed voor de wereldbekermanche in het Belgische Koksijde op zondag 21 november. Hier rijden in het kader van de wereldbeker alleen de elite-mannen en elite-vrouwen. Aan de start onder anderen de kersverse winnaars van zowel het EK Veldrijden op de Col du VAM als de vorige wereldbeker in Tabor: Lars van der Haar en Lucinda Brand.

De Knegt maakt van de gelegenheid gebruik om enkele jonge renners startrecht te geven, zodat zij UCI-punten kunnen behalen die recht geven op een betere startplek in de volgende veldritten. In het kader daarvan krijgen binnen zijn roulatiesysteem nu beloften Bailey Groenendaal en Hugo Kars de kans om bij de elite te rijden zondag. Bij de vrouwen is vice-Europees kampioene bij de junior-vrouwen Leonie Bentveld geselecteerd.

Selectie Elite Mannen

1. Lars van der Haar

2. Ryan Kamp

3. Corne van Kessel

4. Pim Ronhaar

5. David van der Poel

6. Joris Nieuwenhuis

7. Mees Hendrikx

8. Stan Godrie

9. Bailey Groenendaal

10. Hugo Kars

Selectie Elite Vrouwen

1. Denise Betsema

2. Lucinda Brand

3. Yara Kastelijn

4. Annemarie Worst

5. Puck Pieterse

6. Fem van Empel

7. Shirin van Anrooij

8. Aniek van Alphen

9. Inge van der Heijden

10. Ceylin del Carmen Alvarado

11. Manon Bakker

12. Leonie Bentveld

Download PDF
Download PDF
Over KNWU

De afdeling Communicatie voorziet media van informatie en behandelt verzoeken voor interviews, opnames en beeldmateriaal. De afdeling Communicatie is bereikbaar per e-mail via pers@knwu.nl.

KNWU
De Koninklijke Nederlandsche Wielren Unie (KNWU) is opgericht op 26 januari 1928. De KNWU is de overkoepelende sportbond van en voor de wielersport in Nederland. Wij zijn er voor iedereen met een wielerdroom. De KNWU is er niet alleen voor de top- en wedstrijdsport. Wij zijn er voor alle fietsers die beter willen (leren) fietsen. Onder auspiciën van de KNWU worden er jaarlijks honderden wielerwedstrijden en diverse evenementen voor prestatieve fietsers georganiseerd.