KNWU-selectie voor WB CX Besançon

PAPENDAL, 22 november 2021 - Bondscoach Gerben de Knegt heeft de KNWU-selectie gereed voor de volgende manche van de wereldbeker in het veld. Die wordt zondag 28 november verreden in Besançon (Frankrijk).

 

Bij de mannen vaardigt De Knegt zes renners af met daarbij drie beloften Zij hebben in Frankrijk geen eigen wereldbekermanche. Lucinda Brand voert als wereldbekerleidster de selectie bij de vrouwen aan. Ook Annemarie Worst is van de partij, die afgelopen weekeinde in Koksijde de wereldbekermanche won. In deze cross werden de eerste negen plekken bezet door Nederlandse vrouwen. Worst is na Brand, Betsema en Vos de vierde Nederlandse die een veldrit in de wereldbekerreeks won dit seizoen.

 

Selectie Elite Mannen

 

1.            Ryan Kamp

2.            Corne van Kessel

3.            Pim Ronhaar

4            Mees Hendrikx

5.            Stan Godrie

6.            Gosse van der Meer

 

Selectie Elite Vrouwen

 

1.   Lucinda Brand

2.   Denise Betsema

3.   Annemarie Worst

4.   Puck Pieterse

5.   Yara Kastelijn

6.   Fem van Empel

7.   Shirin van Anrooij

8.   Ceylin del Carmen Alvarado

9.   Inge van der Heijden

10. Manon Bakker

11. Maud Kaptheijns

 

 

Download PDF
Download PDF
Over KNWU

De afdeling Communicatie voorziet media van informatie en behandelt verzoeken voor interviews, opnames en beeldmateriaal. De afdeling Communicatie is bereikbaar per e-mail via pers@knwu.nl.

KNWU
De Koninklijke Nederlandsche Wielren Unie (KNWU) is opgericht op 26 januari 1928. De KNWU is de overkoepelende sportbond van en voor de wielersport in Nederland. Wij zijn er voor iedereen met een wielerdroom. De KNWU is er niet alleen voor de top- en wedstrijdsport. Wij zijn er voor alle fietsers die beter willen (leren) fietsen. Onder auspiciën van de KNWU worden er jaarlijks honderden wielerwedstrijden en diverse evenementen voor prestatieve fietsers georganiseerd.