KNWU-selectie voor WB veldrijden Val di Sole

PAPENDAL, 6 december 2021 – Bondscoach Gerben de Knegt heeft de selectie bekend gemaakt voor de wereldbekercross in Val di Sole van komende zondag 12 december. Er reizen namens Nederland één elite-man en zes elite-vrouwen af naar de Italiaanse WB-manche. Daarbij is ook Marianne Vos, die na een sterke start in de Verenigde Staten een wedstrijdpauze inlaste, maar vanaf nu terugkeert in het veld.

 

De Knegt bespeurde aanzienlijk minder animo onder de veldrittoppers van ons land om deze wedstrijd in het programma op te nemen. ‘’Het is ontzettend jammer voor de organisatie, die de kans biedt om een keer een cross in de sneeuw te rijden. Maar dit heeft toch te maken met het feit dat het wedstrijdprogramma met zestien wereldbekercrossen eigenlijk te vol is. Normaal is dit al het moment om een trainingsperiode in de zon in te lassen om goed voor de dag te komen in de drukke kerstperiode en in de periode daarna richting de kampioenschappen. Veel renners kiezen ervoor om die wedstrijdpauze nu te nemen, ook omdat het reizen naar Val di Sole logistiek lastiger en ook duurder is in vergelijking met veel andere wedstrijden. Die combinatie zorgt er nu voor we niet met een grote bezetting afreizen. Maar bijzonder is het zeker: ik kan me niet heugen dat we maar met één man van start gingen in een wereldbeker.’’

 

Die verminderde animo geeft de bondscoach ook weer de mogelijkheid om de mountainbikesters met crossambities Anne Terpstra en Anne Tauber te selecteren. ‘’Normaal is het dringen voor de startplaatsen. De eerste acht uit de top 50 van de UCI-stand mogen altijd afreizen, maar daarachter staan ook sterke rensters die ik graag mee wil nemen en dan kan ik nog twee beloften toevoegen. Nu is de animo dermate klein dat Terpstra en Tauber kunnen meedoen, zonder dat ze daar andere rensters mee uit de selectie verdringen. Voor de andere veldrijders in deze selectie die wél van start gaan, is de wereldbekerstand van belang en voor Marianne Vos is dit het moment om terug te keren in het veld en te beginnen aan haar tweede deel van haar veldritcampagne. Hopelijk eindigend met een mooi resultaat op het WK in Fayetteville eind januari.’’

 

Selectie Elite Mannen:

1.Corne van Kessel

 

Selectie Elite Vrouwen:

1.   Denise Betsema

2.   Puck Pieterse

3.   Fem van Empel

4.   Marianne Vos

5.   Anne Tauber

6.   Anne Terpstra

  

Download PDF
Download PDF
Over KNWU

De afdeling Communicatie voorziet media van informatie en behandelt verzoeken voor interviews, opnames en beeldmateriaal. De afdeling Communicatie is bereikbaar per e-mail via pers@knwu.nl.

KNWU
De Koninklijke Nederlandsche Wielren Unie (KNWU) is opgericht op 26 januari 1928. De KNWU is de overkoepelende sportbond van en voor de wielersport in Nederland. Wij zijn er voor iedereen met een wielerdroom. De KNWU is er niet alleen voor de top- en wedstrijdsport. Wij zijn er voor alle fietsers die beter willen (leren) fietsen. Onder auspiciën van de KNWU worden er jaarlijks honderden wielerwedstrijden en diverse evenementen voor prestatieve fietsers georganiseerd.