Rucphen neemt deel NK Veldrijden 2022 over

De organisatie van de internationale veldrit in Rucphen is bereid gevonden om het Nederlands Kampioenschap veldrijden voor profs en beloften 2022 over te nemen. Die beslissing komt kort nadat de beoogde organisatie in Zaltbommel aangaf het evenement onder de huidige omstandigheden niet te kunnen organiseren, zoals men dat voor ogen had. Iets waar de KNWU alle begrip voor heeft. Daarop werd vervolgens ook besloten dat de nationale titelstrijd niet volgende maand, maar begin 2023 in deze Gelderse plaats wordt gehouden.

 

Nadat deze beslissing was genomen, werd mede op initiatief van de organisatie in Zaltbommel, nadrukkelijk gekeken naar alternatieve opties. Dat is dus Rucphen geworden, maar alleen voor de elite en beloften categorieën. Zij rijden op zondag 9 januari a.s. De NOS geeft ruim aandacht aan het NK middels een ruime samenvatting van beide koersen op NPO1 en zal daarnaast ook via een livestream verslag doen. De wedstrijden zijn daarnaast live op Omroep Brabant te bekijken. De KNWU is met een andere organisator in gesprek om de overige NK-categorieën, op een later moment, toch nog om het rood-wit-blauw te laten strijden. De KNWU kreeg vanuit het hele land verschillende opties aangereikt die als alternatief konden dienen en vond uiteindelijk Rucphen bereid om – net als in 2020 – gastheer te zijn van het NK veldrijden deze winter. Men kan hiertoe het parcours, waar zaterdag de wereldbekermanche werd verreden, grotendeels intact laten. 

 

Simon Schram en Ad van Grootel zijn als eindverantwoordelijken bij de KNWU voor het veldrijden blij en trots dat het NK dit jaar voor een deel toch door lijkt te kunnen gaan. En gunnen ook de andere categorieën nog een nationale titelstrijd in het veld. ’We zijn Rucphen zeer erkentelijk voor hun medewerking en weten uit ervaring dat zij organisatorisch dit evenement prima op zich kunnen nemen, al vragen we veel van hen met twee grote evenementen binnen één maand.  Ook zijn we de organisatie van Zaltbommel 2023 en sportmarketingbureau RIVAALST zeer erkentelijk, omdat beide partijen optimaal hebben meegewerkt om onder meer de al voorziene tv-verslaggeving en de sponsoring voor de nieuwe optie in Rucphen mogelijk te maken. Het is ons als bond duidelijk geworden dat veel mensen het veldrijden een warm hart toedragen en zijn daarom zeer verheugd met de inspanningen van alle betrokkenen. Uiteraard daarbij ook een grote blijk van waardering voor alle sponsors die deze ontwikkeling mogelijk hebben gemaakt’’. 

 

Het NK Veldrijden 2022 vindt zonder publiek plaats en met inachtneming van de geldende COVID 19-maatregelen.

Download PDF
Download PDF
Over KNWU

De afdeling Communicatie voorziet media van informatie en behandelt verzoeken voor interviews, opnames en beeldmateriaal. De afdeling Communicatie is bereikbaar per e-mail via pers@knwu.nl.

KNWU
De Koninklijke Nederlandsche Wielren Unie (KNWU) is opgericht op 26 januari 1928. De KNWU is de overkoepelende sportbond van en voor de wielersport in Nederland. Wij zijn er voor iedereen met een wielerdroom. De KNWU is er niet alleen voor de top- en wedstrijdsport. Wij zijn er voor alle fietsers die beter willen (leren) fietsen. Onder auspiciën van de KNWU worden er jaarlijks honderden wielerwedstrijden en diverse evenementen voor prestatieve fietsers georganiseerd.