KNWU-selectie voor WB Veldrijden Flamanville

PAPENDAL, 10 januari 2022 - Bondscoach Gerben de Knegt reist met een kleine selectie af naar het Franse Flamanville, waar zondag de voorlaatste wereldbekerwedstrijd voor de elite op het programma staan. De jongeren categorieën hebben voor het laatst een eigen wedstrijd in het kader van de Coupe du Monde.

 

De Knegt heeft bij de beloften-mannen, de junioren en de junior-vrouwen alleen de WK-gangers geselecteerd. ‘’David Haverdings is al winnaar van de wereldbeker bij de junioren, maar wil deze wedstrijd nog rijden in het kader van zijn WK-voorbereiding. Bij de mannen kunnen Mees Hendrikx, Ryan Kamp en Pim Ronhaar alle drie nog eindwinnaar worden en ook Leonie Bentveld heeft nog kansen op de eindzege bij de junior-vrouwen. Er staat voor onze talenten dan ook zeker nog wat op het spel.’’

 

Bij de elite vertrekt De Knegt zonder de kersvers Nederlands kampioenen Marianne Vos en Lars van der Haar en ook wereldkampioene Lucinda Brand en vice-wereldkampioene Annemarie Worst slaan de wedstrijd over. De Knegt: ‘’Deels om een laatste trainingsperiode richting WK niet te onderbreken, maar ook deels om niet nog een transfer naar een ander land te maken.’’

 

 

Selectie Elite Mannen:

1. Corné van Kessel

2. Gosse van der Meer

3. Stan Godrie

            

 

Selectie Elite Vrouwen:

1. Denise Betsema

2. Puck Pieterse

3. Fem van Empel                                                         

4. Inge van der Heijden

5. Manon Bakker

6. Aniek van Alphen

 

 

Selectie U23 Mannen:

1. Pim Ronhaar

2. Ryan Kamp

3. Mees Hendrikx

 

Selectie Junior-Mannen:

1. David Haverdings

 

Selectie Junior-Vrouwen:

1. Leonie Bentveld

2. Lauren Molengraaf

Download PDF
Download PDF
Over KNWU

De afdeling Communicatie voorziet media van informatie en behandelt verzoeken voor interviews, opnames en beeldmateriaal. De afdeling Communicatie is bereikbaar via telefoonnummer +31 6 12 40 80 15 of per e-mail via pers@knwu.nl.

KNWU
De Koninklijke Nederlandsche Wielren Unie (KNWU) is opgericht op 26 januari 1928. De KNWU is de overkoepelende sportbond van en voor de wielersport in Nederland. Wij zijn er voor iedereen met een wielerdroom. De KNWU is er niet alleen voor de top- en wedstrijdsport. Wij zijn er voor alle fietsers die beter willen (leren) fietsen. Onder auspiciën van de KNWU worden er jaarlijks honderden wielerwedstrijden en diverse evenementen voor prestatieve fietsers georganiseerd.


berichten