René Wolff keert terug als bondscoach baansprinters

PAPENDAL, 10 januari 2022 – René Wolff is met ingang van 1 februari de nieuwe bondscoach van de baansprinters van de KNWU. De Duitser was tot en met de Olympische Spelen van Rio al in deze functie actief en was de afgelopen olympische cyclus in dienst bij de wielerbond van Nieuw-Zeeland. Wolff neemt de taken over van Hugo Haak, die na een bijzonder succesvolle periode aangaf te willen stoppen als bondscoach.

 

René Wolff gaat enthousiast aan de slag met de Nederlandse sprinters ‘’Ik vind het een eer om het werk van Hugo voort te mogen zetten. Ik heb met bewondering gevolgd  wat hij de afgelopen jaren heeft neergezet. Het is voor mij een enorme uitdaging om met deze succesvolle groep toe te werken naar de volgende Olympische Spelen van Parijs in 2024. Ik kijk ernaar uit om met de topsportgroep aan de slag te gaan en hen te helpen een volgende stap te maken. Maar wil binnen de door Jan van Veen opgezette structuur de talenten daar nadrukkelijk in  meenemen. Nieuwe talenten vinden blijft ook een uitdaging.’’ Naast de sportieve uitdagingen geeft Wolff aan het prettig te vinden om ten tijde van de huidige COVID-19 pandemie dichter bij de familie te zijn. Hij sluit in februari aan bij de sprinters, die dan in Portugal een trainingsstage hebben in de aanloop naar het nieuwe seizoen. 

 

Hoofdcoach Jan van Veen is blij met de komst van Wolff. ‘’Ik denk dat René de aangewezen persoon is om het baansprintprogramma de volgende impuls te geven en kijk met veel vertrouwen uit naar de samenwerking.’’

Download PDF
Download PDF
Over KNWU

De afdeling Communicatie voorziet media van informatie en behandelt verzoeken voor interviews, opnames en beeldmateriaal. De afdeling Communicatie is bereikbaar via telefoonnummer +31 6 12 40 80 15 of per e-mail via pers@knwu.nl.

KNWU
De Koninklijke Nederlandsche Wielren Unie (KNWU) is opgericht op 26 januari 1928. De KNWU is de overkoepelende sportbond van en voor de wielersport in Nederland. Wij zijn er voor iedereen met een wielerdroom. De KNWU is er niet alleen voor de top- en wedstrijdsport. Wij zijn er voor alle fietsers die beter willen (leren) fietsen. Onder auspiciën van de KNWU worden er jaarlijks honderden wielerwedstrijden en diverse evenementen voor prestatieve fietsers georganiseerd.