Selectie voor WB-finale Hoogerheide

PAPENDAL, 17 januari 2022 - Bondscoach Gerben de Knegt heeft de selectie gereed voor de laatste wereldbekercross van deze winter. Komende zondag komen in Hoogerheide elf mannen en veertien vrouwen in actie. Voor een deel van de selectie staat de wedstrijd in het teken van het komende wereldkampioenschap, dat een week later plaatsvindt in het Amerikaanse Fayetteville.

Nadat enkele renners forfait gaven voor de wedstrijd in Flamanville afgelopen weekeinde, zijn de meeste WK-gangers present in West-Brabant. De Knegt verwacht dat veel van hen zich willen tonen in de laatste Nederlandse wereldbekercross van het seizoen. ‘’Sportief staat er misschien minder op het spel dan andere jaren, maar het is altijd prettig om met een mooi resultaat en een goed gevoel af te reizen naar een WK. Dat geeft toch vertrouwen.’’

 

Selectie Elite-Mannen:

 1. Lars van der Haar

2. Corné van Kessel

3. Ryan Kamp

4. Mees Hendrikx

5. Gosse van der Meer

6. Stan Godrie

7. Luke Verburg

8. Bailey Groenendaal

9. Hugo Kars

10. Danny van Lierop

11. Salvador Alvarado 

 

Selectie Elite-Vrouwen:

 1. Lucinda Brand

2. Denise Betsema                                                      

3. Puck Pieterse

4. Fem van Empel

5. Shirin van Anrooij

6. Marianne Vos

7. Ceylin del Carmen Alvarado

8. Yara Kastelijn

9. Inge van der Heijden

10. Manon Bakker

11. Aniek van Alphen

12. Maud Kaptheijns

13. Lauren Molengraaf

14. Leonie Bentveld

Download PDF
Download PDF
Over KNWU

De afdeling Communicatie voorziet media van informatie en behandelt verzoeken voor interviews, opnames en beeldmateriaal. De afdeling Communicatie is bereikbaar via telefoonnummer +31 6 12 40 80 15 of per e-mail via pers@knwu.nl.

KNWU
De Koninklijke Nederlandsche Wielren Unie (KNWU) is opgericht op 26 januari 1928. De KNWU is de overkoepelende sportbond van en voor de wielersport in Nederland. Wij zijn er voor iedereen met een wielerdroom. De KNWU is er niet alleen voor de top- en wedstrijdsport. Wij zijn er voor alle fietsers die beter willen (leren) fietsen. Onder auspiciën van de KNWU worden er jaarlijks honderden wielerwedstrijden en diverse evenementen voor prestatieve fietsers georganiseerd.