Nederland niet met volledige afvaardiging naar WK Fayetteville

PAPENDAL, 25 januari 2022 - De Nederlandse selectie is vandaag niet met alle geselecteerd renners afgereisd naar het WK Veldrijden in Fayetteville. Twee voorziene rensters uit de elite-vrouwenploeg hebben moeten besluiten in Nederland achter te blijven: Annemarie Worst en Denise Betsema.

Worst testte positief op COVID-19. Daarmee mag de nummer twee van het WK veldrijden in 2020 én 2021 niet afreizen naar de Verenigde Staten. Denise Betsema testte negatief, maar voelt zich koortsig. Ze heeft daarom besloten eveneens niet af te reizen. De Texelse was vorig jaar derde op het door Lucinda Brand gewonnen WK.

Bondscoach Gerben de Knegt hield vooraf rekening met dit scenario, maar baalt enorm voor de betrokken sporters. ,,We hadden en hebben bij de elite-vrouwen meerdere ijzers in het vuur, maar ik rekende Annemarie en Denise wel tot de kanshebbers op een medaille. Het is voor ons en hen een hard gelag dat ze er niet bij kunnen zijn.''

Download PDF
Download PDF
Over KNWU

De afdeling Communicatie voorziet media van informatie en behandelt verzoeken voor interviews, opnames en beeldmateriaal. De afdeling Communicatie is bereikbaar via telefoonnummer +31 6 12 40 80 15 of per e-mail via pers@knwu.nl.

KNWU
De Koninklijke Nederlandsche Wielren Unie (KNWU) is opgericht op 26 januari 1928. De KNWU is de overkoepelende sportbond van en voor de wielersport in Nederland. Wij zijn er voor iedereen met een wielerdroom. De KNWU is er niet alleen voor de top- en wedstrijdsport. Wij zijn er voor alle fietsers die beter willen (leren) fietsen. Onder auspiciën van de KNWU worden er jaarlijks honderden wielerwedstrijden en diverse evenementen voor prestatieve fietsers georganiseerd.