Rick Koekoek aan de slag als Bondscoach BMX Freestyle

Rick Koekoek gaat aan de slag als bondscoach van de Freestyle BMX’ers. Koekoek was eerder actief als MTB Trial atleet. Hij heeft meerdere keren het podia behaald van Wereldbekers en het Wereldkampioenschap. De positie als bondscoach BMX Freestyle is nieuw waardoor er een professionaliseringsslag wordt gemaakt in deze tak van de sport.

Koekoek is enthousiast om als bondscoach aan de slag te gaan. "Zo'n kans krijg je maar één keer in je leven, deze pak ik met beiden handen aan. Mijn kennis en passie overdragen aan de talentvolle Nederlandse BMX-Freestylers is in mijn ogen een super gave uitdaging." Het project is een samenwerking met Koekoek's coachings-bedrijf Oer-MTB. Hierdoor staat er een mooi team van professionals klaar om de jongens en meiden naar een hoger niveau te brengen. "Het is een nog relatief jonge sport en heeft dus een serieuze ruimte voor groei. De afgelopen jaren hebben we de sport vanuit de X-Games zien doorontwikkelen tot een Olympische discipline waardoor het niveau recht door het dak is gevlogen. In Nederland hebben we een aantal zeer talentvolle rijders die ik graag weer een stap dichter bij hun doel breng: de Olympische Spelen in Parijs, of voor de talenten van nu de Spelen van Los Angeles in 2028," laat Koekoek weten.

Ook Jan van Veen, Hoofdcoach KNWU, is uiteraard blij met de aanstelling van Rick Koekoek. "Ik ben overtuigd dat Rick met zijn expertise het individuele niveau en dat van het gehele programma op weg naar Parijs en Los Angeles een enorme boost zal gaan geven." De inzet van Koekoek wordt, onder andere op financieel vlak, gesteund door TeamNL Centrum Zuid. Daarnaast zullen ze bijdragen in accommodatiemogelijkheden en expertise.

Download PDF
Download PDF
Over KNWU

De afdeling Communicatie voorziet media van informatie en behandelt verzoeken voor interviews, opnames en beeldmateriaal. De afdeling Communicatie is bereikbaar via telefoonnummer +31 6 12 40 80 15 of per e-mail via pers@knwu.nl.

KNWU
De Koninklijke Nederlandsche Wielren Unie (KNWU) is opgericht op 26 januari 1928. De KNWU is de overkoepelende sportbond van en voor de wielersport in Nederland. Wij zijn er voor iedereen met een wielerdroom. De KNWU is er niet alleen voor de top- en wedstrijdsport. Wij zijn er voor alle fietsers die beter willen (leren) fietsen. Onder auspiciën van de KNWU worden er jaarlijks honderden wielerwedstrijden en diverse evenementen voor prestatieve fietsers georganiseerd.