Na 27 jaar einde aan succesvolle samenwerking Bioracer en KNWU

Na een samenwerking van 27 jaar kondigen Bioracer en de KNWU het einde van de samenwerking aan per 31 juli 2022. Gedurende het partnership werkten de organisaties samen bij de ontwikkelingen van succesvolle aerodynamische wielerkleding binnen de diverse wielerdisciplines.

De samenwerking liep van de rood-wit-blauwe truien voor de Nederlandse kampioenen tot de wielerkleding voor de selecties van EK’s, WK’s en Olympische- en Paralympische Spelen. Tijdens de topsportevenementen werden er gedurende de samenwerking honderden medailles gewonnen.

KNWU directeur Thorwald Veneberg kijkt terug op de samenwerking. “De afgelopen 27 jaar hebben we een mooie samenwerking gehad waarin we hebben kunnen bijdragen aan de diverse ontwikkelingen en innovaties van wielerkleding. Denk daarbij aan voortdurende verbeteringen in aerodynamica en comfort. Zo reden de sporters tijdens de Spelen van Tokyo in thermoregulerende wielerkleding, waardoor sporters minder last hadden van de warmte. Mede daardoor hebben de afgelopen jaren onze sporters optimaal kunnen presteren en hiervoor willen we Bioracer, ook namens alle sporters en staf, hartelijk danken.”

Danny Segers, CEO Bioracer, kijkt tevreden terug op de lange samenwerking. “Tal van wereld-, olympische en paralympische kampioenen reden in het iconische, oranje Bioracer shirt. Zo ook nog tijdens de afgelopen Spelen in Tokyo. We zijn trots op de successen die behaald zijn en zeer fier dat Bioracer 27 jaar aan de successen van de Nederlandse ploegen heeft kunnen bijdragen. Er is nu gekozen elk een andere weg in te slaan. Zo verlegt Bioracer de focus naar de sponsoring van World Tour team INEOS Grenadiers. We willen de KNWU, alle Nederlandse rensters en renners en de ondersteunende staf bedanken voor de fantastische samenwerking.”

Download PDF
Download PDF
Over KNWU

De afdeling Communicatie voorziet media van informatie en behandelt verzoeken voor interviews, opnames en beeldmateriaal. De afdeling Communicatie is bereikbaar via telefoonnummer +31 6 12 40 80 15 of per e-mail via pers@knwu.nl.

KNWU
De Koninklijke Nederlandsche Wielren Unie (KNWU) is opgericht op 26 januari 1928. De KNWU is de overkoepelende sportbond van en voor de wielersport in Nederland. Wij zijn er voor iedereen met een wielerdroom. De KNWU is er niet alleen voor de top- en wedstrijdsport. Wij zijn er voor alle fietsers die beter willen (leren) fietsen. Onder auspiciën van de KNWU worden er jaarlijks honderden wielerwedstrijden en diverse evenementen voor prestatieve fietsers georganiseerd.