Nederlandse selectie EK Wegwielrennen bekend

Bondscoaches Loes Gunnewijk (vrouwen) en Koos Moerenhout (mannen) hebben de selectie voor het EK Wegwielrennen in München bekend gemaakt. De mannen rijden op 14 augustus de wegrit, de vrouwen strijden op 21 augustus om de titel. Het kampioenschap voor de individuele tijdrit staat voor de mannen en vrouwen gepland op 17 augustus.

De vrouwen reizen af met een sterke, brede selectie. Bondscoach Loes Gunnewijk: “We gaan absoluut voor de prijzen. Zo hebben we op de tijdrit onder andere wereldkampioene Ellen van Dijk aan de start staan.” Eerder dit jaar deed Van Dijk al een succesvolle aanval op het werelduurrecord. “Kijkend naar het profiel van de wegkoers verwacht ik een massasprint op de finish. Lorena Wiebes is op dit moment één van de snelste vrouwen van het peloton, tijdens de Tour de France Femmes pakte ze op die manier twee ritoverwinningen. Lorena is dan ook de kopvrouw voor het EK,” laat Gunnewijk weten. “We hebben een mooie selectie met vrouwen waar het EK mooi in het wedstrijdprogramma past. We gaan voor dubbel goud.”

Bij de mannen verwacht Bondscoach Koos Moerenhout ook een sprint. “De eerste helft van het parcours is uitdagend maar het tweede deel is vlak. Er zal sowieso met hoge snelheid worden gereden. Met deze sterke ploeg kunnen we Fabio goed ondersteunen en willen we hem op de best mogelijke plek afzetten voor een massasprint.” Jos van Emden staat ook bij de individuele tijdrit aan het vertrek. “Het is afwisselend parcours wat voorbij zal vliegen. Een top 10 notering is met Jos een realistische doelstelling.”

Selectie mannen

Wegrit:

- Jos van Emden

- Fabio Jakobsen

- Danny van Poppel

- Daan Hoole

- Nils Eekhoff

- Pascal Eenkhoorn

- Jan Maas

- Elmar Reinders

Tijdrit:

- Jos van Emden

Selectie vrouwen

Wegrit:

- Lorena Wiebes

- Ellen van Dijk

- Riejanne Markus

- Demi Vollering

- Charlotte Kool

- Floortje Mackaij

- Jeanne Korevaar

- Anouska Koster

Tijdrit:

- Ellen van Dijk

- Riejanne Markus

Download PDF
Download PDF
Over KNWU

De afdeling Communicatie voorziet media van informatie en behandelt verzoeken voor interviews, opnames en beeldmateriaal. De afdeling Communicatie is bereikbaar via telefoonnummer +31 6 12 40 80 15 of per e-mail via pers@knwu.nl.

KNWU
De Koninklijke Nederlandsche Wielren Unie (KNWU) is opgericht op 26 januari 1928. De KNWU is de overkoepelende sportbond van en voor de wielersport in Nederland. Wij zijn er voor iedereen met een wielerdroom. De KNWU is er niet alleen voor de top- en wedstrijdsport. Wij zijn er voor alle fietsers die beter willen (leren) fietsen. Onder auspiciën van de KNWU worden er jaarlijks honderden wielerwedstrijden en diverse evenementen voor prestatieve fietsers georganiseerd.