AGU nieuwe officiële kledingpartner KNWU

Na jarenlange samenwerking met de wielerploegen van Team Jumbo-Visma en BEAT Cycling, is het oer-Hollandse merk nu ook de officiële kledingpartner van de KNWU.

Alkmaar, 8 augustus 2022 - De komende vier jaar is AGU de officiële kledingpartner van de KNWU. Het oer-Hollandse merk voorziet de komende jaren alle dames- en herenteams van de KNWU van wielerkleding met als absoluut hoogtepunt de Olympische en Paralympische Spelen in Parijs van 2024. AGU staat al langer bekend als expert op het gebied van de snelste pakken voor onder andere tijdrijden en baanwielrennen. De ervaring en kennis die AGU als partner van Team Jumbo-Visma en BEAT Cycling heeft opgedaan, wordt nu ingezet om bij te dragen aan de resultaten van Nederlandse talenten en kampioenen zoals Mathieu van der Poel, Jetze Plat, Larissa Klaassen, Harrie Lavreysen en Annemiek van Vleuten.

Wereldtop

Sinds de start van de samenwerking met onder andere Team Jumbo-Visma, werkt AGU met de TU Eindhoven aan ambitieuze projecten zoals de ontwikkeling van het snelste sprintpak en het snelste tijdritpak. De kleding van AGU behoort hierdoor tot de absolute wereldtop als het gaat om innovatie en het behalen van het maximale resultaat voor topsporters. Deze expertise vormt de basis voor de samenwerking met de KNWU in het wegwielrennen, baanwielrennen, mountainbiken, paracycling, en veldrijden.

Björn Jeurissen, CEO van AGU: “Door onze jarenlange ervaring met de absolute top van het wielrennen, hebben we als Nederlands bedrijf de kennis en expertise in huis voor het maken van de snelste fietskleding. We kijken er dan ook naar uit om met deze know-how de topsporters en talenten van de KNWU te ondersteunen met het behalen van de beste resultaten.”

Nieuw design tijdens EK München

Tijdens het Europees Kampioenschap in München deze zomer zijn de Nederlandse selecties van de KNWU voor het eerst te zien in het nieuwe tenue van AGU. Uiteraard zijn de outfits oranje van kleur. Daarnaast komt een ingezoomde witte tulp terug in het design; oer-Hollands en een verwijzing naar de diverse fietsdiscplines die samenkomen bij de KNWU.

Wouter Bos, voorzitter KNWU: “Bij ons fietsen alleen de beste renners van Nederland. Wij zijn ontzettend trots dat de absolute top én talenten tijdens internationale kampioenschappen het Nederlandse fietsen vertegenwoordigen. In AGU vinden wij een gerenommeerde kledingpartner met stevige wortels in de Nederlandse fietscultuur en met net zoveel oranjetrots als wij.”

----------------------

NOOT VOOR REDACTIE, NIET VOOR PUBLICATIE

Meer informatie nodig over de samenwerking met de KNWU,, beeldmateriaal of ontvang je graag samples? Neem dan contact op met:

Ovide Agency (PR-bureau)

+31 (0) 6 2856 0293

 

Over AGU

AGU stimuleert al ruim 50 jaar iedereen om meer te fietsen. Het is datgene waar we bij AGU iedere dag aan werken. We zijn een merk met stevige Nederlandse roots en daarmee zit fietsen in ons bloed. Door middel van een uitgebreide lijn fietskleding, accessoires, regenkleding, fietstassen en teamwear willen we alle fietsers de middelen bieden om het hele jaar door te genieten op het zadel. Op elke afstand, in alle condities, over alle wegen en op elke fiets. Met in de hoofdrol al die helden voor wie we er zijn; de fietsers.

Download PDF
Download PDF
Over KNWU

De afdeling Communicatie voorziet media van informatie en behandelt verzoeken voor interviews, opnames en beeldmateriaal. De afdeling Communicatie is bereikbaar via telefoonnummer +31 6 12 40 80 15 of per e-mail via pers@knwu.nl.

KNWU
De Koninklijke Nederlandsche Wielren Unie (KNWU) is opgericht op 26 januari 1928. De KNWU is de overkoepelende sportbond van en voor de wielersport in Nederland. Wij zijn er voor iedereen met een wielerdroom. De KNWU is er niet alleen voor de top- en wedstrijdsport. Wij zijn er voor alle fietsers die beter willen (leren) fietsen. Onder auspiciën van de KNWU worden er jaarlijks honderden wielerwedstrijden en diverse evenementen voor prestatieve fietsers georganiseerd.