Met grote groep naar WB Veldrijden Tabor

PAPENDAL, 17 oktober 2022 - Bondscoach Gerben de Knegt reist met een omvangrijk gezelschap naar de eerste wereldbekermanche op Europese bodem, de wedstrijd in Tabor komende zondag. Daar komen voor het eerst deze winter ook de jongerencategorieën in actie. Bij de vrouwen is wereldbekerleidster Fem van Empel in een weer groter Nederlands gezelschap met ook Puck Pieterse en Shirin van Anrooij daar voor het eerst weer bij.

De Knegt kijkt uit naar deze klassieker op de veldritkalender. ‘’Aan het begin van het jaar is het altijd uitkijken naar zo’n eerste krachtmeting voor de junioren en junior-vrouwen omdat je dan toch een eerste indicatie van de krachtsverhoudingen krijgt. We zijn er met een grote groep, maar bij de elite-mannen zijn we maar met vier man present. Het is nog wachten op de seizoenstart van Mathieu en David van der Poel en ook van Joris Nieuwenhuis. Bovendien is Corné van Kessel uitgeschakeld door een sleutelbeenbreuk. Bij de vrouwen missen we vooral wereldkampioene Marianne Vos nog, maar zien we Shirin van Anrooij en Puck Pieterse terug keren in het veld. Ook eerstejaars belofte Leonie Bentveld krijgt een kans na een sterke start van haar seizoen met enkele podiumplaatsen bij de elite. Manon Bakker missen we dan ook nog wel, want die neemt wat rust na de wedstrijden in de Verenigde Staten. Al met al kunnen we met een sterke groep rensters naar Tabor afreizen. Ik verwacht bij de vrouwen dat we opnieuw voor de zege kunnen strijden en in de andere categorieën hoop ik op zoveel mogelijk positieve uitschieters.’’

Selectie WB CX Tabor (23/10)

Elite-Mannen:

Lars van der Haar

Ryan Kamp

Mees Hendrikx

Stan Godrie

Elite-Vrouwen:

Lucinda Brand

Denise Betsema

Fem van Empel

Puck Pieterse

Annemarie Worst

Shirin van Anrooij

Ceylin del Carmen Alvarado

Inge van der Heijden

Aniek van Alphen

Maud Kaptheijns

Leonie Bentveld

Beloften-Mannen:

Pim Ronhaar

Luke Verburg

Danny van Lierop

Tibor del Grosso

Bailey Groenendaal

David Haverdings

Junior-Mannen:

Guus van den Eijnden

Senna Remijn

Jelte Jochems

Mika Vijfvinkel

Floris Haverdings

Keije Solen

Junior-Vrouwen:

Lauren Molengraaf

Puck Langenbarg

Fee Knaven

Roxanne Takken

Bloeme Kalis

Download PDF
Download PDF
Over KNWU

De afdeling Communicatie voorziet media van informatie en behandelt verzoeken voor interviews, opnames en beeldmateriaal. De afdeling Communicatie is bereikbaar per e-mail via pers@knwu.nl.

KNWU
De Koninklijke Nederlandsche Wielren Unie (KNWU) is opgericht op 26 januari 1928. De KNWU is de overkoepelende sportbond van en voor de wielersport in Nederland. Wij zijn er voor iedereen met een wielerdroom. De KNWU is er niet alleen voor de top- en wedstrijdsport. Wij zijn er voor alle fietsers die beter willen (leren) fietsen. Onder auspiciën van de KNWU worden er jaarlijks honderden wielerwedstrijden en diverse evenementen voor prestatieve fietsers georganiseerd.