Wereldkampioene Vos in WB-selectie Maasmechelen

PAPENDAL, 24 oktober 2022 – Wereldkampioene veldrijden Marianne Vos maakt voor het eerst deze winter haar opwachting in de wereldbekerselectie van bondscoach Gerben de Knegt. De kersvers Nederlands kampioene gravel staat zondag aan de start in Maasmechelen, samen met onder anderen wereldbekerleidster Fem van Empel. Bij de mannen is Joris Nieuwenhuis vanaf dit weekeinde terug in de cross.

 

De Knegt zag bij de vrouwen Europees kampioene Lucinda Brand uitvallen na een val op training in Tabor, de Zuid-Hollandse ontbreekt daardoor in ieder geval in Maasmechelen. Hij kan wel uitkijken naar de terugkeer van Marianne Vos. ‘’Het is voor Marianne een eerste indicatie waar ze staat in een internationaal veld, ook van belang met het oog op haar ambities voor op het Europees Kampioenschap. We hebben in de breedte zondag een sterk blok bij de elite-vrouwen, waar Fem van Empel blijft bevestigen en Puck Pieterse heel sterk debuteerde in Tabor. Het is mooi om te zien hoe de Nederlandse vrouwen op dit moment maar normaal gezien ook in de toekomst een hoog niveau weten te halen. Bij de mannen is de komst van Joris Nieuwenhuis iets om naar uit te kijken, hij heeft gekozen om zich opnieuw op de cross te richten. Dat kan een welkome kwaliteitsimpuls zijn naast Lars van der Haar, die dit seizoen al sterk opende. Later verwachten we ook de terugkeer van Corné van Kessel en Mathieu van der Poel. Voor de jongeren categorieën is Maasmechelen een mooie generale repetitie voor het EK in Namen een week later. We hopen de hoopgevende resultaten van Tabor bij de junioren (m/v) door te kunnen trekken.’’

 

 

Selectie Elite Mannen

 1. Lars van der Haar

2. Ryan Kamp

3. Mees Hendrikx

4. Stan Godrie

5. Joris Nieuwenhuis

  

Selectie Elite Vrouwen

1.   Denise Betsema

2.   Fem van Empel                                                         

3.   Annemarie Worst

4.   Puck Pieterse

5.   Ceylin del Carmen Alvarado

6.   Inge van der Heijden

7.   Shirin van Anrooij

8.   Marianne Vos

9.   Manon Bakker

10. Aniek van Alphen

11.  Maud Kaptheijns

12.  Leonie Bentveld

13.  Iris Offerein

 

Selectie U23 Mannen

1. Pim Ronhaar

2. Luke Verburg

3. Danny van Lierop

4. Tibor del Grosso

5. Bailey Groenendaal

6. David Haverdings

 

 

Selectie Junior-Mannen

1. Guus van den Eijnden

2. Senna Remijn

3. Jelte Jochems

4. Mika Vijfvinkel

5. Floris Haverdings

6. Keije Solen

 

Selectie Junior-Vrouwen

1. Lauren Molengraaf

2. Puck Langenbarg

3. Fee Knaven

4. Roxanne Takken

5. Bloeme Kalis

6. Sara Sonnemans 

 

 

Download PDF
Download PDF
Over KNWU

De afdeling Communicatie voorziet media van informatie en behandelt verzoeken voor interviews, opnames en beeldmateriaal. De afdeling Communicatie is bereikbaar per e-mail via pers@knwu.nl.

KNWU
De Koninklijke Nederlandsche Wielren Unie (KNWU) is opgericht op 26 januari 1928. De KNWU is de overkoepelende sportbond van en voor de wielersport in Nederland. Wij zijn er voor iedereen met een wielerdroom. De KNWU is er niet alleen voor de top- en wedstrijdsport. Wij zijn er voor alle fietsers die beter willen (leren) fietsen. Onder auspiciën van de KNWU worden er jaarlijks honderden wielerwedstrijden en diverse evenementen voor prestatieve fietsers georganiseerd.