KNWU-selectie voor EK Veldrijden Namen

PAPENDAL, 31 oktober 2022 – Bondscoach Gerben de Knegt heeft de selecties bekend gemaakt voor het Europees Kampioenschap veldrijden in Namen (5-6 november). Bij de elite-mannen is Corné van Kessel opnieuw van de partij nadat hij door een blessure de start van zijn seizoen miste. Bij de vrouwen heeft Fem van Empel – winnares van alle vier de wereldbekers tot nog toe – besloten uit te komen in de elite-categorie. Lucinda Brand blijkt genoeg hersteld om haar Europese titel in die categorie te verdedigen. Bondscoach Gerben de Knegt ziet in alle categorieën medaillekansen en hoopt ook op Europese titels.  

 

‘’Het parcours in Namen is wel vrij specifiek, maar we mogen ambitie hebben, want we hebben de afgelopen weken in de volle breedte mooie prestaties en uitslagen van de Nederlandse deelnemers gezien.. Ook de resultaten van de wereldbeker in Maasmechelen van zondag waren zeer hoopgevend, met winst bij de elite-vrouwen, de junioren en de junior-vrouwen en podiumplaatsen in de andere categorieën.  Het zal onze inzet zijn om ook in alle wedstrijden van dit EK voor de medailles mee te strijden, waarbij ik bij de elite- en beloften-vrouwen wel echt inzet op het goud. Het is mooi om Corné van Kessel en Lucinda Brand er weer bij te hebben. Beide coureurs kregen van hun specialist groen licht om te starten omdat hun herstel goed vordert en maken de selectie sterker in de breedte. Ik denk dat we met hoog gespannen verwachtingen naar Namen mogen afreizen.‘’ 

 

Selectie Elite-Mannen:

1. Lars van der Haar

2. Corné van Kessel

3. Ryan Kamp

4. Mees Hendrikx

5. Joris Nieuwenhuis

 

Selectie Elite-Vrouwen:

 1.   Lucinda Brand

2.   Denise Betsema

3.   Fem van Empel                                                         

4.   Annemarie Worst

5.   Ceylin del Carmen Alvarado

6.   Inge van der Heijden

7.   Marianne Vos

8.   Aniek van Alphen

 

Selectie Beloften-Mannen

1. Pim Ronhaar

2. Luke Verburg

3. Danny van Lierop

4. Tibor del Grosso

5. Bailey Groenendaal

6. David Haverdings

 

Selectie Beloften-Vrouwen

1. Puck Pieterse

2. Shirin van Anrooij

3. Leonie Bentveld

4. Femke Gort

5. Iris Offerein

 

Selectie Junior-Mannen

 1. Guus van den Eijnden

2. Senna Remijn

3. Jelte Jochems

4. Mika Vijfvinkel

5. Floris Haverdings

6. Keije Solen

 

Selectie Junior-Vrouwen

1. Lauren Molengraaf

2. Puck Langenbarg

3. Roxanne Takken

4. Bloeme Kalis

5. Sara Sonnemans 

 

Download PDF
Download PDF
Over KNWU

De afdeling Communicatie voorziet media van informatie en behandelt verzoeken voor interviews, opnames en beeldmateriaal. De afdeling Communicatie is bereikbaar per e-mail via pers@knwu.nl.

KNWU
De Koninklijke Nederlandsche Wielren Unie (KNWU) is opgericht op 26 januari 1928. De KNWU is de overkoepelende sportbond van en voor de wielersport in Nederland. Wij zijn er voor iedereen met een wielerdroom. De KNWU is er niet alleen voor de top- en wedstrijdsport. Wij zijn er voor alle fietsers die beter willen (leren) fietsen. Onder auspiciën van de KNWU worden er jaarlijks honderden wielerwedstrijden en diverse evenementen voor prestatieve fietsers georganiseerd.