Fondo introduceert 27 trainingsschema’s voor sporters met een beperking

In haar alles overstijgende missie om meer mensen op de fiets te krijgen, heeft Fondo nu ook een ruim aanbod aan para-cycling trainingsprogramma’s geïntroduceerd.

 

Of het nu gaat om het maken van langere tochten, het verhogen van het geleverde vermogen of simpelweg het verbeteren van je conditie: topprestaties liggen voor het grijpen, óók als je een sporter met een beperking bent. Met die gedachte in het achterhoofd is Fondo, het bekroonde trainingsplatform van de KNWU, de afgelopen tijd aan de slag gegaan met het ontwikkelen van trainingsprogramma’s voor para-cycling.

 

Met hulp van de talentcoach para-cycling Albert Smit, is bepaald op welke vlakken de reeds bestaande Fondo-trainingsprogramma’s aangepast moesten worden. Het resultaat? 27 specifieke schema’s die het ook voor sporters met een beperking – of diegenen die op eigen initiatief voor bijvoorbeeld een handbike kiezen – mogelijk maken om te trainen voor hun wielerdoelen. Van de ‘FTP-booster’ tot de ‘Kopman’ en van de ‘Klimgeit’ tot de ‘Grensverlegger’, voor ieder doel is er nu binnen Fondo een programma te vinden.

 

Albert Smit, Talentcoach Para-Cycling: “Dat Fondo het trainen met een programma nu ook toegankelijk maakt voor renners met een beperking, is niet alleen een heel mooi gebaar, maar vooral een logische stap. We besteedden al langere tijd veel aandacht aan de topsport en talentontwikkeling, maar ook de groep daaronder, de breedtesport, verdient alle aandacht. Dankzij deze trainingsschema’s zijn we weer een stap dichterbij een volwaardige integratie van deze groep binnen de wielersport.”

 

Martin Faes, Product Owner Fondo: “Door structureel met fietsen bezig te zijn, op welk niveau dan ook, ga je automatisch vooruitgang merken. Het fietsen wordt hierdoor aangenamer en het plezier gaat simpelweg omhoog. Wij zijn enorm blij dat we het Fondo-aanbod hebben weten uit te breiden met de programma’s voor onder meer het handbiken, tri-cycling en ID-cycling. Het sluit perfect aan bij onze missie en we kijken er naar uit om de programma’s continu te blijven doorontwikkelen.”

 

--------

 

Noot voor de redactie, niet voor publicatie

Over Fondo

Het trainingsplatform Fondo is een initiatief van de KNWU en is er voor álle wielrenners, mountainbikers en gravelrijders die een wielerdroom hebben. Zoals het rijden van een lange tocht, het verbeteren van persoonlijke records, het beklimmen van die ene berg of het deelnemen aan toonaangevende wielerevenementen. Het platform is geschikt voor alle niveaus en trainen kan op basis van gevoel, hartslag of vermogen. Gebruikers kunnen aangeven hoe vaak per week ze kunnen en willen trainen, en daarnaast is er de mogelijkheid tot direct contact met de KNWU-coach.

Meer info over Fondo? Martin Faes, Product Owner Fondo: martin.faes@knwu.nl

Meer info over para-cycling? Albert Smit, Talentcoach Para-Cycling: albert.smit@knwu.nl

 

Download beeldmateriaal: Klik hier

Download PDF
Download PDF
Over KNWU

De afdeling Communicatie voorziet media van informatie en behandelt verzoeken voor interviews, opnames en beeldmateriaal. De afdeling Communicatie is bereikbaar per e-mail via pers@knwu.nl.

KNWU
De Koninklijke Nederlandsche Wielren Unie (KNWU) is opgericht op 26 januari 1928. De KNWU is de overkoepelende sportbond van en voor de wielersport in Nederland. Wij zijn er voor iedereen met een wielerdroom. De KNWU is er niet alleen voor de top- en wedstrijdsport. Wij zijn er voor alle fietsers die beter willen (leren) fietsen. Onder auspiciën van de KNWU worden er jaarlijks honderden wielerwedstrijden en diverse evenementen voor prestatieve fietsers georganiseerd.