KNWU-selectie voor WB veldrijden Hulst

PAPENDAL, 21 november 2022 - Bondscoach Gerben de Knegt heeft zijn selectie voor de wereldbekerwedstrijd in Hulst gereed. De tweede Nederlandse wereldbeker van dit veldritseizoen krijgt met Mathieu van der Poel één van de smaakmakers van de cross aan het vertrek. De voormalig wereldkampioen veldrijden maakt deel uit van de veertienkoppige mannenselectie van De Knegt, die evenveel deelneemsters bij de vrouwen selecteerde. Daar wordt Annemarie Worst nog altijd gemist en keert Yara Kastelijn terug in het veld.

''Ik denk dat we allemaal benieuwd zijn naar de rentree van Mathieu in het veld'' valt bondscoach Gerben de Knegt maar met de deur in huis. ''Dat geldt zeker ook voor Mathieu zelf. Je hebt als veldrijder bij je eerste cross vaak even de tijd nodig om de technische vaardigheden weer op te pakken, maar ik heb er wel vertrouwen in dat Mathieu snel weer die routine gaat krijgen. Je zag afgelopen weekend ook bij Tom Pidcock dat mannen van dit kaliber snel die aanpassing maken. Het parcours in Hulst moet Mathieu zeker wel liggen, al moeten we wel afwachten of het weer nog van invloed gaat zijn op de ondergrond daar. Maar is die ronde zoals de afgelopen jaren dan liggen er mooie afdalingen in, wat loopwerk en enkele snelle stukken. Dat is zeker iets waar Mathieu zich thuis voelt. Ik kijk wel uit naar zondag.''

Omdat de wereldbeker in Nederland wordt verreden, mag De Knegt een grote ploeg afvaardigen naar Hulst. Zowel bij de mannen als bij de vrouwen.

Bij de vrouwen zag de bondscoach afgelopen zondag met Puck Pieterse een derde, jonge landgenote een wereldbeker winnen. Daarmee opnieuw de kracht van Nederland in de breedte bij de vrouwen onderstrepend. ''Een mooie zege, die eraan zat te komen, gezien haar prestaties van de afgelopen weken. En Overijse is haar ook echt op het lijf geschreven. Bij de vrouwen moeten we helaas Annemarie Worst nog altijd missen door haar blessure, terwijl Marianne Vos nu even geen veldritten meer op de agenda heeft staan. Wel mogen we Yara Kastelijn terug begroeten in het veld.''

Selectie Elite Mannen

1. Lars van der Haar

2. Pim Ronhaar

3. Corné van Kessel

4. Mees Hendrikx

5. Ryan Kamp

6. Stan Godrie

7. Luke Verburg

8. Joris Nieuwenhuis

9. Mathieu van der Poel

10. Tibor del Grosso

11. Danny van Lierop

12. Bailey Groenendaal

13. Pete Uptegrove

14. Hugo Kars

 

Selectie Elite-Vrouwen:

1. Lucinda Brand

2. Fem van Empel

3. Denise Betsema

4. Puck Pieterse

5. Ceylin del Carmen Alvarado

6. Inge van der Heijden

7. Shirin van Anrooij

8. Manon Bakker

9. Aniek van Alphen

10. Yara Kastelijn

11. Maud Kaptheijns

12. Leonie Bentveld

13. Lauren Molengraaf

14. Mirre Knaven

Download PDF
Download PDF
Over KNWU

De afdeling Communicatie voorziet media van informatie en behandelt verzoeken voor interviews, opnames en beeldmateriaal. De afdeling Communicatie is bereikbaar per e-mail via pers@knwu.nl.

KNWU
De Koninklijke Nederlandsche Wielren Unie (KNWU) is opgericht op 26 januari 1928. De KNWU is de overkoepelende sportbond van en voor de wielersport in Nederland. Wij zijn er voor iedereen met een wielerdroom. De KNWU is er niet alleen voor de top- en wedstrijdsport. Wij zijn er voor alle fietsers die beter willen (leren) fietsen. Onder auspiciën van de KNWU worden er jaarlijks honderden wielerwedstrijden en diverse evenementen voor prestatieve fietsers georganiseerd.