KNWU-selectie voor wereldbeker veldrijden Antwerpen

Bondscoach Gerben de Knegt heeft bekend gemaakt welke Nederlanders komende zondag de wereldbeker in Antwerpen gaan rijden. Met Mathieu van der Poel en Puck Pieterse zijn de winnaars van de Vestingcross in Hulst in deze selectie present. In totaal zijn negen mannen en dertien vrouwen namens Nederland actief in de komende wereldbekermanche.

De Knegt kan bij de vrouwen niet beschikken over Annemarie Worst, die nog altijd geblesseerd is. Yara Kastelijn laat vanwege een trainingsstage verstek gaan. Bij de mannen was het dringen voor de startplekken. Naast de zes geplaatste renners en de twee toe te voegen beloften komt Mathieu van der Poel via de enige beschikbare aanwijsplek ook aan de start. Pim Ronhaar had een eigen startplek, maar slaat Antwerpen over. Van der Poel imponeerde met zijn zege van afgelopen zondag in Hulst ook De Knegt. ‘’Ik was onder de indruk van Mathieu gisteren in Hulst. Hij haalde direct een bijzonder hoog niveau, ik kijk ernaar uit om hem ook in Antwerpen weer aan het werk te zien’’ laat de bondscoach weten.

Selectie Elite Mannen:

1. Lars van der Haar

2. Corne van Kessel

3. Mees Hendrikx

4. Ryan Kamp

5. Stan Godrie

6. Luke Verburg

7. Mathieu van der Poel

8. David Haverdings

9. Tibor de Grosso

Selectie Elite Vrouwen

1. Lucinda Brand

2. Fem van Empel

3. Denise Betsema

4. Puck Pieterse

5. Ceylin del Carmen Alvarado

6. Inge van der Heijden

7. Shirin van Anrooij

8. Manon Bakker

9. Aniek van Alphen

10. Maud Kaptheijns

11. Iris Offerein

12. Leonie Bentveld

13. Lauren Molengraaf

Download PDF
Download PDF
Over KNWU

De afdeling Communicatie voorziet media van informatie en behandelt verzoeken voor interviews, opnames en beeldmateriaal. De afdeling Communicatie is bereikbaar per e-mail via pers@knwu.nl.

KNWU
De Koninklijke Nederlandsche Wielren Unie (KNWU) is opgericht op 26 januari 1928. De KNWU is de overkoepelende sportbond van en voor de wielersport in Nederland. Wij zijn er voor iedereen met een wielerdroom. De KNWU is er niet alleen voor de top- en wedstrijdsport. Wij zijn er voor alle fietsers die beter willen (leren) fietsen. Onder auspiciën van de KNWU worden er jaarlijks honderden wielerwedstrijden en diverse evenementen voor prestatieve fietsers georganiseerd.