Zes keer de Alpe d’Huez op? Fondo maakt het mogelijk!

Op donderdag 1 juni 2023 beklimmen 5.000 sportievelingen de Alpe d’Huez maximaal zes keer tijdens Alpe d’HuZes. Het enige dat alle deelnemers gemeen hebben is dat ze geloven in een toekomst waarin niemand meer doodgaat aan kanker én dat ze dankzij Fondo trainingsprogramma’s goed voorbereid aan de start staan.

In de aanloop naar 1 juni stomen de deelnemers aan Alpe d’HuZes zich straks klaar voor het ‘life changing’ moment. Deelnemers kunnen de Alpe d’Huez mogelijk zes keer beklimmen. Een uitdaging waar je niet zonder slag of stoot aan begint. “Een beklimming zoals de Alpe d’Huez spreekt tot de verbeelding. Of je hem nu één of zes keer naar boven fietst, een goede voorbereiding is heel verantwoord en maakt het bovendien allemaal een stuk makkelijker. We zijn blij dat wij de deelnemers aan dit prachtige evenement via onze app een steuntje in de rug kunnen bieden bij het beklimmen van de Nederlandse berg,” aldus Martin Faes, Product Owner Fondo.

Tijdens Alpe d’HuZes gaat de aandacht uit naar de strijd tegen kanker en dan met name het inzamelen van geld voor onderzoek. De cijfers liegen er niet om. Eén op de drie Nederlanders krijgt kanker en jaarlijks sterven er ruim 44.000 mensen aan. Met die harde feiten in het achterhoofd wordt het beklimmen van de Alpe d’Huez relatief eenvoudig. Onder het motto ‘opgeven is geen optie’ worden er volgend jaar zomer stuk voor stuk topprestaties neergezet.

Mario van der List, bestuurslid Alpe d’HuZes: “De samenwerking tussen Alpe d’HuZes en de KNWU met haar trainingsapp Fondo is er een met twee doelen. We hopen dat het diegenen die nog twijfelen om mee te doen, de nodige handvaten biedt om zich in te schrijven. Immers, dankzij de op de topsportkennis gestoelde trainingsprogramma’s gaat iedereen de top minstens één keer halen. Daarnaast is deze samenwerking een mooi stukje extra service naar onze deelnemers in hun voorbereiding. We staan samen in deze strijd, dus dan willen we de deelnemers ook volledig ontzorgen.” 

---

Over Fondo‍

Het trainingsplatform Fondo is een initiatief van de KNWU en is er voor álle wielrenners, mountainbikers en gravelrijders die een wielerdroom hebben. Zoals het rijden van een lange tocht, het verbeteren van persoonlijke records, het beklimmen van die ene berg of het deelnemen aan toonaangevende wielerevenementen. Het platform is geschikt voor alle niveaus en trainen kan op basis van gevoel, hartslag of vermogen. Gebruikers kunnen aangeven hoe vaak per week ze kunnen en willen trainen, en daarnaast is er de mogelijkheid tot direct contact met de KNWU-coach.

Over Alpe d’HuZes‍

Alpe d’HuZes is een uniek sportief evenement waarbij zoveel mogelijk geld wordt ingezameld voor onderzoek naar kanker en naar verbetering van de kwaliteit van leven van mensen met kanker. Op één dag beklimmen 5000 deelnemers maximaal zes keer de Alpe d’Huez, onder het motto‘ opgeven is geen optie’. Het evenement verwelkomt fietsende, hardlopende of wandelende deelnemers, van alle fitnessniveaus en achtergronden. Het enige dat alle deelnemers gemeen hebben is dat ze geloven in een toekomst waarin niemand meer doodgaat aan kanker. Het unieke aan dit event is dat elke gedoneerde euro van de deelnemers rechtstreeks naar onderzoek voor kanker gaat. Daarnaast is iedereen binnen Alpe d’HuZes vrijwilliger. Van RvT, bestuur tot aan iedereen dit aan dit event meewerkt en mogelijk maakt.

Inschrijven voor Alpe d'HuZes: https://www.opgevenisgeenoptie.nl/

Download PDF
Download PDF
Over KNWU

De afdeling Communicatie voorziet media van informatie en behandelt verzoeken voor interviews, opnames en beeldmateriaal. De afdeling Communicatie is bereikbaar per e-mail via pers@knwu.nl.

KNWU
De Koninklijke Nederlandsche Wielren Unie (KNWU) is opgericht op 26 januari 1928. De KNWU is de overkoepelende sportbond van en voor de wielersport in Nederland. Wij zijn er voor iedereen met een wielerdroom. De KNWU is er niet alleen voor de top- en wedstrijdsport. Wij zijn er voor alle fietsers die beter willen (leren) fietsen. Onder auspiciën van de KNWU worden er jaarlijks honderden wielerwedstrijden en diverse evenementen voor prestatieve fietsers georganiseerd.